Ú s t í n/L. - Ústečtí hokejisté museli vinou zdravotních potíží vynechat dva přátelské duely. Nyní se Slovan vrací zpět do zápasového rytmu. Prvním utkáním po krátké zápasové pauze bude pikantní souboj s Děčínem. Přijďte okusit atmosféru severočeského derby. Utkání začíná v úterý od 17.00.

HC Děčín

Úterý 3. zaří bude ve znamení severočeského derby s Medvědy z Děčína. Oba týmy pojí velmi dlouhá spolupráce a pro mnoho hráčů bude zápas svým způsobem speciální, jelikož v týmu našeho dnešního soupeře působí, jak naši odchovanci, tak hráči, kteří prošli Slovanem. Děčín hraje od roku 1993 nepřetržitě třetí nejvyšší soutěž, což hovoří o velké stabilitě klubu. Největším novodobým úspěchem je finále této soutěže ze sezony 2011/2012, kdy však Děčín nestačil na Klášterec nad Ohří a padl ve finálové sérii 3:2 na zápasy. Když se podívanou do bližší historie, v loňském ročníku skončil Děčín na hokejkách silného Vrchlabí, a to v osmifinále play-off v nejkratším možném termínu.

Když se podíváme na kádr Děčína, před letošní sezonou opustilo tým celkem sedm hráčů, z čehož nejvíce budou znát odchody druhého nejproduktivnějšího hráče loňské sezony Pavla Korduleho, děčínského odchovance Jana Molnára a loni elitního beka, jenž prošel Slovanem, Ondřeje Hříbala. Naopak trenérům Janu Havlíčkovi, Jaroslavu Haškovi a Martinu Pošustovi udělal radost loni nejproduktivnější a zkušený Michael Oliverius, jenž si opět prodloužil kariéru a bude i v aktuální sezoně základním článkem sestavy Medvědů. Další oporou, která pokračuje je Daniel Volráb, jenž načne již svou v pořadí šestou sezonu v děčínském dresu v řadě. Oporou brankoviště by měl být i letos odchovanec děčínského hokeje Lukáš Lavinger. Z ústeckých odchovanců, jenž aktuálně působí v dresu soupeře se mohou fanoušci těšit například na Tomáše Faigla, Štěpána Kuchynku, Radka Fojta nebo Sebastiana Dörnera. Naopak v dresu Slovanu má nejlepší vzpomínky na dres Děčína brankář Martin Volke, který zažil v dresu soupeře nejúspěšnější období v letech 2002 – 2007.

Příprava Děčína je zatím jako na houpačce, ale výkony a výsledky mají přeci jen stoupající tendenci. Ve dvou přestřelkách s Mostem si připsali Medvědi jedno vítězství. Se shodným úspěchem si počínali i ve dvou soubojích s nováčkem druhé ligy, exotickým týmem China Dragons. Před utkáním na ledě Slovanu odcestoval Děčín na turnaj do Trutnova, kde dokázal vyhrát tamní BAK Cup. Turnaje se zúčastnil Trutnov, Hronov a Nový Jičín.

Aktuální soupiska HC Děčín

Brankáři: Lukáš Lavinger, Petr Kácha, Šimon Brňák.

Obránci:Jan Kaltenböck, Jakub Loukota, Daniel Volráb, Patrik Balcar, Filip Černohorský, Bohuslav Tenkrát, Patrik Vytejček, Michal Hruška.

Útočníci:Pavel Zajan, Filip Ineman, Vít Šindelář, Michal Oliverius, Tomáš Faigl, Štěpán Kuchynka, Karel Horák, Tomáš Arnold, Jan Smola, Michal Stínil, Sebastian Dörner, Zdeněk Petráš.

Plán přípravy Děčína

13.8.2019 – Děčín – Most 7:10.
20.8.2019 – China Dragons - Děčín 2:0.
22.8.2019 – Most – Děčín 4:8.
27.8.2019 – Děčín - China Dragons 9:2.
30.8.2019 – Nový Jičín – Děčín 0:5.
31.8.2019 – Hronov - Děčín 5:2.
1.9.2019 – Trutnov – Děčín 3:5.
3.9.2019 – Slovan - Děčín
5.9.2019 – Děčín – Engineers Prague

Vzájemný zápas z loňské přípravy

S Děčínem jsme se potkali naposledy v loňské přípravě na sezonu. Utkání se odehrálo na ledě Medvědů a Slovan si odvezl celkem pohodlné vítězství.

HC Děčín - HC Slovan Ústí nad Labem 1:7 (0:2, 0:4, 1:1).

Branky a nahrávky: 57. Bárdoš (Petráš) – 5. Merta (Vrdlovec), 11. Volf (Merta, Vrdlovec), 21. Tůma, 22. Severa (Zdvořáček), 33. Severa (Zdvořáček), 35. Volf (Volke), 50. Zdvořáček (Planý). Rozhodčí: Štěpán - Toman, Lichtenberk. Vyloučení: 0:1. Využití: Bez využití.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže