Ú s t í n/L. - Osmý přípravný zápas čeká v úterý 27. srpna od 17:30 ústecké hokejisty. Po sérii čtyři domácích zápasů míří na půdu soupeře. Tým Tomáše Mareše a Vladimíra Evana vycestuje do Prahy, kde nastoupí proti Slavii.

Změny v kádru Slavie

Před sezónou 2019-2020 do Slavie přišli: brankář Martin Michajlov (z Litoměřic), obránci Petr Hořava (z Kladna), Marek Ryzák (z Kobry Praha) a Vojtěch Šmíd (z Havlíčkova Brodu). Útok doplnili Viktor Martínek (z KRS Heilongjiangu, Čína) a Filip Kuťák (z Frýdku-Místku). Mezi odchody patří: brankář Lukáš Sochůrek (Kobra Praha), obránce Jan Štibingr (USHL). Útočníci Denis Heldák (Kobra Praha), Lukáš Krejčík (Prostějov), Zdeněk Kubica (Poruba), Jaromír Kverka (Sokolov) a Petr Tejral.

Po zatím posledním zápase s francouzským Brianconem udělalo vedení Slavie další změny v kádru. Tým opustili útočníci Norair Hovsepyan a Tomáš Šťastný a obránce Josef Saňa.

Aktuální složení kádru

Brankáři: Roman Málek, Martin Michajlov, Dominik Šorf

Obránci: Milan Antoš, Jindřich Barák, Tomáš Duda, Tadeáš Hejda, Ondřej Holý, Petr Hořava, Jan Novák, Marek Ryzák, Michal Steinocher, Vojtěch Šmíd, Dominik Valík

Útočníci: Jaroslav Brož, Jiří Doležal, Aleš Furch, Dávid Kohút, Filip Kuťák, Viktor Martínek, Martin Ondráček, Martin Šagát, Tomáš Šmerha, David Šteiner, Filip Vlček, Daniel Vrdlovec, Robin Všetečka

Příprava Slavie

Stejně jako Ústí i Slavia odehrála sedm přípravných zápasů. Jeden z největších problémů sešívaných je slabá koncovka. Tým v dosavadním průběhu přípravného období vstřelil 17 branek, což znamená necelé tři góly na zápas. Proti Spartě se prosadit nedokázal, Zlínu s Přerovem dal dva góly, ale inkasoval tři. Gólově nejpovedenějším zápasem byl duel proti Vsetínu. Pražené vstřelili pět branek, ovšem dostali hned sedm.

Pražané vyhráli zatím jediný přípravný zápas. Ve čtvrtek 22. srpna nastoupili proti francouzskému Brianconu, který porazili 3:1. Trefili se Martínek, Steinocher a Šmerha.

Poslední vzájemné přípravné utkání

V rámci přípravy se tyto dva týmy spolu delší dobu neutkaly. Poslední přípravný zápas odehrál Slovan se Slavii 3. září 2015 v Edenu. Slovan po první třetině vedl díky brance Ondřeje Kopty. Martin Tůma ve 28. minutě navýšil ústecké vedení. Ve zbytku zápasu se však sešívaní prosadili pětkrát, a tak vyhráli 5:2

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže