Ú s t í n/L. - Ústecký útočník s šestasedmdesátkou na zádech nám zhodnotil odvetné utkání s Litoměřicemi. V utkání proti Kališníkům. Podílel se díky asistenci na brance, kterou ze své hole vstřelil Jaroslav Roubík.

Dlouho jste s Litoměřicemi drželi krok, po druhé třetině to bylo 1:2, co se stalo v té třetí?
Těžko říct, hráli jsme jenom tu druhou třetinu dobře, nedáváme góly a strašně moc jich dostáváme. Ještě jsme nehráli přípravné utkání pod čtyři branky.

Minulé utkání s dnešním soupeřem skončilo 2:8, dnes 1:4, je vidět, že se týmy soustředí už na jiné věci a nepadá tolik branek?
Už se chýlí příprava ke konci, nacvičují se přesilovky, různé najíždění v obranném pásmu, takže je to trošku znát. Pořád si myslím, že čtyři obdržené branky je dost.

V čem dnes byli Kališníci z Litoměřic lepší?
Hráli lépe v první a ve třetí třetině, v té prostřední jsme byli zase lepší my a hráli jsme v ní dobře. Bruslili, byli o krok všude rychleji, my jsme dělali laciné chyby, kterých se musíme do sezóny vyvarovat.

Hrál jste v lajně s Jaroslavem Roubíkem a Tomášem Vildumetzem, byli jste hodně vidět, sedíte si v této trojici?
Takhle to bylo od začátku, co jsme sem přišli. Jarda nám říká, kde máme stát, takže nějaké signály máme nacvičené a je to super.

Vy jste Jaroslavu Roubíkovi nahrával na jedinou dnešní branku, bylo to právě něco, co máte spolu nacvičené?
Tohle zrovna nacvičené nemáme. Byla to situace, kdy oni ztratili puk na modré čáře a vyplynulo to ze hry, že tam Jarda zůstal za obranou a já jsem mu to jen nahrál.

Máte za sebou půlku přípravných zápasů, takže je ještě hodně prostoru na to zlepšit se, na čem je hlavně potřeba zapracovat?
Určitě se zlepšit v obraně, protože jak už jsem řekl, dostáváme spoustu branek. Máme ještě tři týdny do začátku startu Chance ligy. Myslím si, že to zlepšíme a bude to dobré.

Ve třetí třetině jste místo Václava Krliše, který se zranil, chodil na led, vyhovuje vám více být pořád v tempu?
Určitě je to lepší, když je člověk v tempu. V přípravných utkáních točíme poctivě čtyři lajny, což si myslím, že v mistrovských zápasech nebude a je to lepší, když člověk skáče na led zahřátý.

Většinu letní přípravy už máte za sebou, jak jste s ní celkově spokojený, ať už se suchou, nebo i momentální přípravou na ledě?
Suchá příprava proběhla v pohodě, dobře nás to připravilo. Ze začátku jsme dostávali na ledě dost zabrat, i když poslední dobou na tempu ubíráme a soustředíme se na technické věci, jako jsou například přesilovky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže