Ú s t í n/L. - Urostlý obránce Jakub Müller ve včerejším utkání poprvé naskočil do utkání v barvách Slovanu proti Sokolovu. Nastoupil v lajně s dalšími hráči Kladna, kteří působí v našem týmu. Müller si minulou sezónu zahrál juniorskou ligu ve Finsku, stejně tak, jako Jakub Wojnar a okusil také reprezentační dres v kategorii U19 a U20.

Jak bys zhodnotil tvé první utkání v dresu Slovanu?
Měli jsme šance, bohužel jsme z nich nedali branku a když neproměníme šance, tak nemůžeme myslet na výhru.

Nastupoval jste v lajně s klukama z Kladna, jak se Vám s nimi hrálo?
Už jsme si trošku na sebe zvykli, ale samozřejmě to bylo jedno z prvních utkání, takže to nebyl žádný zázrak a doufám, že to bude jenom lepší.

Hrál jste juniorskou ligu ve Finsku za tým SaiPa s Jakubem Wojnarem, nastupovali jste spolu v jedné lajně, a jak vnímáte rozdíl mezi mládežnickou soutěží a první nejvyšší ligou v České republice?
Trenér nás točil, ale častokrát jsme se s Kubou na ledě potkali. Řekl bych, že ve Finsku je ta liga o dost rychlejší, ale tady je to zase více o myšlení a souhře, což je značný rozdíl.

Proč jste se rozhodl jít zpět ze zahraničí do České republiky?
Nejvíc mě přimělo jít zpět to, že jsem si chtěl zahrát seniorský hokej. Ve Finsku byly nabídky, ale vždy pouze do juniorské ligy, s tím, že bych si zkusil pár zápasů v dospělém týmu, ale to jsem nechtěl.

Jak jste se dozvěděl, že budete v utkání proti Sokolovu nastupovat za Slovan a budete tady na delší dobu?
Trenér za mnou přišel a řekl mi, že si půjdu zahrát za Ústí. Sám nevím, na jak dlouho to bude. Zítra jdeme na trénink zpět na Kladno, tam se snad dozvíme, jak to dál bude pokračovat, jestli za týden přijdeme sem, nebo ne.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže