První domácí zápas čeká na ústecké hokejisty. Již ve čtvrtém přípravném zápase na svém ledě hostí Sokolov, který na jaře za velké slávy postoupil po dvaadvaceti letech do druhé nejvyšší hokejové ligy v Česku. Úvodní buly bude vhozeno ve čtvrtek 8. srpna v 17:00.

Pro Sokolov bude duel s Ústím vůbec prvním přípravným zápasem na sezónu. Kádr, který v minulé sezóně přes baráž postoupil do Chance ligy, doznal několika změn. Mezi nejcitelnější ztráty patří ukončení kariéry velezkušeného Davida Hrušky. Kariéru ukončil také Tomáš Závorka a Vojtěch Šik. Tři hráči přišli z Karlových Varů. Brankář Ondřej Kuchař a z juniorky Energie Daniel Zavřel a Filip Bernáth.

Sokolov vzhledem ke své geografické poloze sice spolupracuje s dalšími kluby, ale o složení sestavy rozhodují trenéři Baníku a také samotní hráči svými výkony. „Každého můžu ubezpečit a hráči má slova slyšeli na prvním mítinku týmu, že to, kdo bude hrát a na jakém místě v sestavě, rozhodnou oni sami svou výkonností. Partnersky nespolupracujeme pouze s Energií. K tomu, aby byl klub konkurenceschopný, je nutno spolupracovat i s dalšími kluby extraligy. V našem případě to aktuálně znamená spolupráci také s Litvínovem, Plzní či Zlínem, i proto tady působí Stříbrný, Bečvář, Vracovský nebo Kovařík,“ řekl na konci července pro klubový web trenér Karel Mlejnek.

Aktuální soupiska Sokolova čítá tři brankáře, deset obránců a patnáct útočníků. Podle stránek klubu by měl nosit kapitánské céčko třicetiletý Tomáš Rohan. Právě on spolu s Petrem Přindišem a Pavlem Kuběnou patří mezi nejzkušenější hráče klubu. Mimochodem právě Přindiše a Kuběnu si fanoušci Ústí mohou pamatovat z působení ve žlutomodrém dresu.

Aktuální soupiska Sokolova

Brankáři: David Fečo, Jakub Kašpar, Ondřej Kuchař.

Obránci: Filip Bernáth, Patrik Kadeřávek, Tomáš Kvapil, Patrik Michálek, Tomáš Přibyl, Petr Přindiš, Petr Vodička, Jan Tomeček, Daniel Zavřel.

Útočníci: Jan Bečvář, Michael Čejka, Martin Čurda, Michal Fečo, Lubomír Kovařík, Pavel Kuběna, Jaromír Kverka, Martin Osmík, Jan Petrov, Tomáš Rohan, Josef Stříbrný, Marek Švec, Tomáš Vracovský, Jakub Vrána, Matěj Zadražil.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže