Ústí nad Labem – Seriál přípravných zápasů ústeckých hokejistů pokračuje třetí epizodou. Svěřenci trenérů Tomáše Mareše a Vladimíra Evana čeká duel v Litoměřicích. Úvodní buly bude vhozeno v 18:00 v Kalich Aréně.

Věděli jste, že:

  • Oba přípravné zápasy za Ústí odchytal Dominik Stahl.
  • Dominik Málek a Vladimír Brož odehráli oba zápasy v 1. obraně.
  • V obou zápasech hráli ve 3. obraně Matěj Hes a Erik Mareš.
  • 1. útočná formace v obou zápasech: Jiří Severa, Jaroslav Roubík, Tomáš Vildumetz.
  • Vstup do přípravy se ústeckým hokejistům povedl. Na ledě soupeře dokázali porazit Kadaň 8:4. V tomto zápase se prosadili čtyři hráči hned dvakrát. Jaroslav Roubík, Tomáš Vildumetz, Martin Tůma a Jiří Severa. Druhý přípravný zápas sehrálo Ústí s loni extraligovým Chomutovem. Žlutomodří prohráli 3:6, dvě branky dal Jiří Severa a jednu Jaroslav Roubík. „Rozhodly čtyři góly, které jsme dostali v oslabení. Udělali jsme hodně individuálních chyb. Měli jsme dost šancí, ale nedůrazem do brankoviště jsme góly nedali. Domácí byli lepší,“ sdělil po zápase s Chomutovem Tomáš Mareš.

    Litoměřice zatím odehrály jediný přípravný zápas, v Kalich Aréně hostily extraligový Litvínov. Litoměřice prohrály po boji 2:4. „ Z naší strany byla výborná první třetina. Bylo vidět, že kluci mají obrovský hlad po hokeji. Podali až nečekaně dobrý výkon, na to, že to byl náš první zápas. Pak už se samozřejmě projevovala kvalita Litvínova. Od druhé třetiny jsme se trochu ztráceli v systému, což je v této fázi přípravy logické. Těch okýnek pak Litvínov využíval. Celkově jsem ale se zápasem spokojený a ukázali jsme, že mužstvo má nějaký potenciál,“ sdělil pro klubový web kouč Daniel Tvrzník.

    Poslední vzájemné přípravné zápasy tyto dva týmy sehrály před sezónou 2017-2018. V prvním utkání vyhrálo Ústí na své půdě 1:0, trefil se David Merta a gólman Jan Dlouhý pochytal všech 35 litoměřických střel. V odvetném zápase znovu vyhrálo Ústí, Stadion porazilo 4:3. Za Slovan se trefili David Merta, Jaroslav Roubík, Petr Markulinec a Vladimír Brož.

    Sdílet článek na sociálních sítích

    Nejnovější články

    Hlavní partneři

    Významní partneři

    Mediální partneři

    Partneři mládeže