Ú s t í n/L. - Bývalý hokejový brankář Ondřej Pavelec překvapil svojí přítomností děti, které se účastní Hokejového soustředění mládeže na zimním stadionu v Ústí nad Labem. Tento muž s maskou na obličeji naposledy působil v NHL v týmu New York Rangers, ale nesmíme opomenout také další týmy v americké soutěži, Atlantu Thrashers a Winnipeg Jets. I v reprezentačním dresu se tento brankář pocházející z Kladna neztratil.

Co Vás přivádí na HSM?
Potkal jsem se s Honzou Čalounem na exhibici ve Znojmě a požádal mě, jestli bych nepřijel na hokejové soustředění mládeže a neměl jsem žádný důvod, proč bych nepřijel.

Jaká byla exhibice hvězd ve Znojmě?
Ta byla parádní, viděl jsem po dlouhé době kluky, které moc nevídám, a nebo jsem s nimi nebyl dlouho na ledě. Na to, že to byla exhibice, tak to mělo parádní tempo a vyhráli jsme, takže jsem maximálně spokojen.

Předáváte svoje zkušenosti rád dalším dětem?
Tak něco jsem v tom hokeji zažil a prošel jsem si tím vývojem, až vlastně do NHL, takže nemám problém poradit klukům, když mají nějakou otázku, tak jim to zodpovědět. Někomu to nevyhovuje, někdo se chce od toho hokeje oprostit, ale já jsem na ten hokej vůbec nezanevřel, naopak mě to baví, když vidím, že ty děti chtějí a mají zájem se něco nového přiučit.

Je trénovaní něco, co by vás bavilo dělat i nadále?
Já jsem byl teď nedávno v Rokycanech, kde jsem trénoval na soustředění brankáře od U16 – U20, tam jsme byli týden a bylo toho celkem dost. Nechávám tomu absolutně volný průběh. Nechci se úplně do něčeho navrtat, abych pak zjistil, že mě to nebaví. Možností je hodně, ale já chci fakt dělat něco, co mě bude bavit a tohle soustředění mě dost nadchlo a byli tam kluci, co měli výkonnost. Samozřejmě v tomhle tempu je to něco jiného, než v zápase, ale za mě jsem byl příjemně překvapen a možná to může být něco do budoucnosti, co bych chtěl dělat.

Proč jste se rozhodl ukončit hokejovou kariéru?
Je to velice jednoduché, tam se potkalo hodně věcí, už jsem to říkal několikrát, chtěl jsem hrát pouze NHL a nic jiného. Byl jsem celou dobu zvyklý tam hrát a bojovat s těmi nejlepšími, kdybych šel někam jinak, tak bych ztratil motivaci, a to jsem nechtěl. Čekal jsem na nabídku z NHL, která bohužel nepřišla a tím to bylo vyřešené. Byl jsem na třech operací s kolenem, takže jsem to nechtěl lámat přes koleno, abych pak s ním měl problémy. Tyhle všechny věci se potkaly a bylo to pro mě celkem jednoduché rozhodnutí.

Atlanta Thrashers

  • Odehraná utkání: 119
  • Úspěšnost: 90,14 %
  • Čistá konta: 6

Přemýšlíte, že byste se vrátil do branky?
Minulé léto jsem měl nabídku z Plzně, tam se přiznám, že jsem o tom dost uvažoval kvůli klukům Špágrovi a Stráčovi (Jaroslav Špaček a Martin Straka pozn. redakce), i když jsem říkal, že budu chtít chytat pouze v NHL. Ale nakonec jsem do toho nešel, protože jsem na to neměl hlavu, abych sezónu odchytal a dál pokračoval.

Winnipeg Jets

  • Odehraná utkání: 264
  • Úspěšnost: 90,22 %
  • Čistá konta: 11

Pocházíte s Kladna, jak moc sledujete Rytíře a co říkáte na spojení Slovanu s Vašim rodným městem?
Něco jsem zaslechl a myslím si, že to pro hokej bude přínos. Rytíři moc hráčů nemají, a pokud se zraní některý z hráčů, tak se to může celé rozpadnout. Z tohoto důvodu vidím jako dobrou věc mít tým v záloze, a jak to bude fungovat, to se teprve uvidí.

New York Rangers

  • Odehraná utkání: 19
  • Úspěšnost: 90,98 %
  • Čistá konta: 1

Jaký tým v NHL jste za dobu svojí kariéry měl nejradši a proč?
Já jsem měl rád všechny tři týmy v americké lize. V Atlantě jsem začínal, ta mě draftovala, poté jsem se přestěhoval do Winnipegu, kde jsem byl nejdelší dobu šest let, a super štace na závěr byl New York Rangers, i když pouze na jeden rok. Byl jsem hrozně rád, že jsem mohl poznat takovou špičkovou organizací, jak funguje, co hráči pro ně znamenají. Nedokážu si vybrat jeden tým, který jsem měl nejradši. Všem jsem vděčný, že jsem tam mohl hrát.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže