Ú s t í n/L. - Slovan nastoupil v úterý v Kadani k prvnímu přípravnému utkání, kde si s chutí zastřílel a zvítězil v poměru 8:4. Pod krušnými horami se odehraje i naše druhé přípravné utkání. Vyzve nás lonňský extraligový tým Pirátů z Chomutova. Utkání startuje 1. 8. 2019 od 17:30 v chomutovské ROCKNET Aréně.

Piráti Chomutov

Severočeský celek, jak je již dobře známo opustil v loňském ročníku extraligovou mapu, když skončil v barážové tabulce na třetím místě a přenechal své extraligové místo kladenským Rytířům. Piráty tak čeká po čtyřech letech opět účast v druhé nejvyšší soutěži. Tu si Piráti zahráli naposledy v sezoně 2014/2015, kdy se však hned po roční účasti stěhovali opět o patro výše. Před novou sezonou v Chance lize bylo však pod krušnými horami krušno a bylo potřeba do začátku přípravy vyřešit několik existenčních otázek.

Tou hlavní otázkou byla situace kolem vlastníka klubu, jelikož dosavadní majoritní vlastník Jaroslav Veverka se rozhodl ve funkci nepokračovat. Jaroslav Veverka nakonec po několika jednáních předal zdarma akcie skupině sedmi partnerů, kteří se z velké části rekrutují z řad dlouholetých podporovatelů chomutovského hokejového klubu.

„Rozhodl jsem se převést akcie Pirátů do rukou lidí, o nichž jsem přesvědčený, že mají skutečný zájem vrátit Piráty znovu na výsluní. A přestože jsem do klubu v minulých letech investoval obrovské množství vlastních prostředků, přenechám jim akcie pouze za symbolickou hodnotu. Má pirátská etapa v pozici vlastníka klubu bude tímto okamžikem u konce,” dodal k situaci sám Jaroslav Veverka.

Ruku v ruce se sestupem z nejvyšší soutěže a finančními problémy se muselo samozřejmě řešit složení kádru a celkem výrazné odchody posil. Z hráčského kádru se dají považovat za důležité odchody například Vladimíra Růžičky ml., Ivana Humla, Radka Dudy, Bretta Flemminga, Tomáše Svobody nebo odchod dvojice brankářů Justina Peterse a Štěpána Lukeše.

Naplnil se také očekávaný odchod hlavního trenéra Vladimíra Růžičky, jehož místo zaujal Martin Štrba. Když se podíváme naopak na tok hráčů směrem do Chomutova, je potřeba zmínit například Dušana Žovince, Jana Rudovského, Tomáše Pituleho, Martina Rýgla, Radka Havla nebo zahraniční posilu Darby Llewelyna. Dalším podstatným bodem před novou sezonou bylo udržení několika stálic chomutovské sestavy, mezi něž patří Marek Tomica, Jakub Sklenář, nebo všem ústeckým fanouškům známý Jakub Chrpa.

Chomutov stejně jako Slovan odehrál již jedno přípravné utkání, když si na úvod přípravy pozval účastníka KHL, tým Jekatěrinburg. Chomutov se ve střetnutí s gigantem neprosadil a padl v poměru 0:4. A jaké jsou vůbec cíle Chomutova před nadcházející sezonou? „Pro nadcházející sezónu jsme si vytyčili dva jasné cíle. Chceme ekonomicky stabilizovat klub, jehož dluhy budeme z velké části sanovat my, ale zároveň chceme bojovat o postup do extraligy,“ toto zaznělo v tiskové zprávě od skupiny nových majitelů Pirátů Chomutov.

Aktuální kádr Pirátů

Brankáři: Dominik Pavlát, Richard Běhula.

Obránci: Tomáš Běhula, Lukáš Blaha, Radek Havel, Tomáš Pařízek, Martin Rýgl, Jakub Štochl, Jakub Šuráň, Dominik Tejnor, Denis Zeman, Dušan Žovinec.

Útočníci: Miroslav Hradecký, Kryštof Hrala, Jakub Chrpa, Jakub Káník, Adam Kofroň, Miroslav Litera, Darby Llewellyn, Tomáš Pitule, Jan Rudovský, Jakub Sklenář, Petr Stloukal, Filip Suchý, Jan Svoboda, Matyáš Svoboda, Marek Tomica, Jiří Tupý.

Přípravné zápasy Pirátů

30. 7. 2019 18:00 – Piráti vs. Jekatěrinburg (RUS) 0:4.
1. 8. 2019 17:30 – Piráti vs. Slovan Ústí n.L.
6. 8. 2019 17:30 – Piráti vs. PSK Sachalin (RUS).
9. 8. 2019 17:30 – Piráti vs. Fischtown Pinguins (GER).
13. 8. 2019 18:00 – Litoměřice vs. Piráti.
15. 8. 2019 17:30 – Piráti vs. Novosibirsk (RUS).
20. 8. 2019 17:30 – Piráti vs. Kadaň.
22. 8. 2019 17:30 – Piráti vs. Litoměřice.
29.8.2019 17:30 – Slavia Praha - Piráti.
5.9.2019 18:00 – Kadaň - Piráti.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže