Ú s t í n/L. - Venku sice vládnou vysoké letní teploty, nicméně ústečtí hokejisté se již poctivě potí při přípravě na novou sezonu Chance ligy na ledě. Svěřenci trenéra Vladimíra Evana a Tomáše Mareše cestují ke svému prvnímu přípravnému utkání do nedaleké Kadaně, kde jej čekají místní Trhači. Utkání startuje 30.7.2019 od 18:00 a naše redakce pro vás připraví přímo z Kadaně podrobný online přenos.

SK Trhači Kadaň

Trhači skončili v minulé sezoně s 28 body a pouhými devíti výhrami na úplném dnu Chance ligy. Před sezonou 2019/2020 tak nastala celkem logická otázka, zda se Trhači vůbec v novém ročníku objeví. Jak zaznělo z úst sportovního manažera Petra Klímy, zájemci o koupi prvoligové licence se před novou sezonu objevili, nicméně i pro příští rok se nakonec Kadaň na prvoligové mapě objeví.

Dle slov vítěze Stanley Cupu Petra Klímy navíc nebudou chtít být trhači příští sezonu jen do počtu: „Určitě nechceme mít stejnou sezónu, jako byla ta předchozí. Jsme přesvědčeni, že sezóna, která je před námi, bude lepší, než kterou jsme zaznamenali v minulé sezóně“. Tyto slova jsou podpořena podpisem nové spolupráce s extraligovou Spartou Praha. Kadaň by měla fungovat v příští sezoně jako farma českého velkoklubu.

Celkově by se mělo objevit v dresu Kadaně z pražského klubu šest až deset hráčů. Prozatím potvrdila Kadaň pět jmen z Holešovic: brankář Adam Wolf, obránci Daniel Poizl, Jan Klodner, František Gajdoš a útočník Patrik Prymula. Tito mladí hráči doplnili již jistá jména na soupisce. Těmi jsou Jakub Trefný, jenž by měl být zároveň kapitánem týmu, nejproduktivnější hráč Kadaně za uplynulý ročník Jaroslav Kůs, synovec sportovního manažera Lukáš Klíma a zkušený František Wágner. Velkou posilou ze Sparty by měl být i nový hlavní trenér, kterým se stal Tomáš Hamar, jenž by měl být zároveň garantem vzájemné spolupráce. Jelikož se kádr Trhačů dává dohromady za pochodu, neabsolvoval letos vůbec společnou letní přípravu a tým se tak potkal až na ledě.

Dosavadní kádr SK Trhači Kadaň

Brankáři: Adam Wolf. Obránci: Michael Foltýn, František Gajdoš, Jan Klodner, Daniel Novák, Daniel Poizl, Jakub Trefný. Útočníci: Lukáš Klíma, Jaroslav Kůs, Jan Müller, Patrik Prymula, Ondřej Šulek, František Wágner.

Přípravné zápasy Trhačů

7. 8. 2019 18:00 – Trhači vs. Sakhalin (RUS)
9. 8. 2019 18:00 – Trhači vs. Sakhalin (RUS)
13. 8. 2019 18:00 – Trhači vs. Klatovy
20. 8. 2019 17:30 – Piráti vs. Trhači
27. 8. 2019 18:00 – Trhači vs. Sokolov
30. 8. 2019 19:00 – Trhači vs. Crimmitschau (GER)
3. 9. 2019 18:00 – Klatovy vs. Trhači
5. 9. 2019 18:00 – Trhači vs. Piráti

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže