Ú s t í n/L. - Spolu s Jaroslavem Roubíkem patří mezi nejzkušenější hráče, které mají Tomáš Mareš a Vladimír Evan k dispozici. Gólman Martin Volke se spolu s týmem Slovanu připravuje na sezónu 2019-2020. V rozhovoru řekl, že ho společná příprava baví více než individuální.

Když jsme spolu dělali rozhovor na konci minulé sezóny, říkal jste, že člověk nikdy neví, zda to nebyl poslední zápas. Uvažoval jste o ukončení kariéry?
Vyloženě neuvažoval. Potřeboval jsem si od hokeje odpočinout, aby vyprchalo zklamání z neúspěšné minulé sezóny. Pokud bude člověk zdravý a bude mít chuť do hokeje, tak hrát ještě bude.

Těšil jste se na přípravu na další sezónu?
Ano, těšil. Přípravu na suchu jsme absolvovali společně, což se mi zamlouvá více než individuální příprava. V partě je trénování větší zábava.

Jaké byly tréninky na suchu?
Trenéři se snažili, abychom měli pestré tréninky, abychom jako osli nechodili jen na dvě sportoviště. Mám pocit, že se nikdo nezranil, což bylo fajn.

První trénink na ledě nebyl snadný, že?
Bylo to klasické trápení, měli jsme tři týdny dovolené. První tři, čtyři tréninky jsou náročnější, pak se do toho člověk dostane a je to lepší.

V týmů působí kromě vás dva brankáři. Jaký je mezi vámi vztah?
Davida Stahla jsem potkával už dříve, občas jsme se na zápasech viděli. Od vidění se známe. Tomáše Svobodu jsem viděl poprvé před tréninkem, seznámili jsme se.

Předpokládám, že budete mladým brankářům předávat své zkušenosti.
Aby se finále nepředávali zkušenosti oni mě (smích). Pokud budou mít zájem a já možnost, rád jim nějaké rady a zkušenosti předám. Pokud budu muset do branky já, budu chtít odvést co nejlepší výkon.

Pojďme od hokeje na chvilku pryč. Vím o vás, že jste vášnivý motorkář. Kde jste byl naposledy na výletě?
Asi bych se úplně nenazýval vášnivým motorkářem, ale občas se jdeme s paní projet. Dva dny jsme byli v Doksech. Na jízdu na motorce není tolik času, navíc musí být člověk opatrný.

Je na silnicích nebezpečno?
Řekl bych, že jsou silnice docela přeplněné, provoz je velmi rychlý. Stačí chvilka nepozornosti a je malér. Je nutné dávat pozor.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže