Ú s t í n/L. - Pod vedením Tomáše Mareše a Vladimíra Evana absolvovali ústečtí hokejisté v pondělí první trénink na ledě. Trenéři měli k dispozici celkem 23 hráčů do pole a tři brankáře. Nejen o změnách v kádru hovořil Tomáš Mareš.

Mohl byste shrnout příchody a odchody?
V loňské sezoně se zde protočilo velké množství hráčů, většina z nich tu byla na střídavé starty nebo hostování, proto nelze skutečně hovořit o odchodech. Ze stálého kádru odešli Martin Vágner, Antonín Melka a Daniel Vrdlovec. Co se týká příchodů, jsme rádi, že se nám podařilo získat obránce Ondřeje Smetanu, Vladimíra Brože a Dominika Málka. O první dva jsme stáli již v loňském rozehraném ročníku, nevyšlo to, jsou tu až nyní. Do útoku se nám podařilo získat Tomáše Vildumetze, Ondřeje Procházku, Petra Maršouna, Pavla Korduleho, Jakuba Wojnara. Samozřejmě je tu několik našich juniorů, kteří se budou snažit probojovat do kádru. Do branky přicházejí David Stahl a Tomáš Svoboda.

Jak byste zhodnotil letní suchou přípravu?
Letos jsme jednoznačně chtěli, aby se mužstvo připravovalo společně. Jednak, aby se tvořila od samého začátku parta, a protože si myslíme, že se hráči připraví lépe, než kdyby se připravovali sami. V přípravě jsme se zaměřili hlavně na rozvoj silových a rychlostních schopností. Oproti jiným přípravám jsme zapojili více her. Zpestřením byl třeba výšlap mužstva na Milešovku nebo turnaj čtyřher v tenise. S letní přípravou jsme byli maximálně spokojeni, hráči se vydali a přistoupili k ní na sto procent.

Na co byl zaměřen první trénink na ledě?
První trénink byl samozřejmě zaměřen na seznámení se s novou výzbrojí. Další a další tréninky budou zaměřeny hlavně na herní činnosti útočníků a obránců. Hlavně nám půjde o získání potřebné kondice, bude to hodně o bruslení. Od samého začátku budeme do hráčů vkládat náš herní systém hry, někteří si budou muset zvykat na nové role v mužstvu.

Na tým čeká 12 přípravných zápasů, je to podle vás optimální počet?
Letos jsme naplánovali více utkání než v sezonách minulých, pro hráče je lepší hrát zápasy než trénovat, pro nás trenéry je zase lepší, že si můžeme vyzkoušet hráče na různých postech, uvidíme je pod větší zátěži. Prvních několik zápasů chceme hrát na 3 pětky, od poloviny srpna po příchodu dalších hráčů budeme hrát tak, jako v mistrovských utkáních.

Ústí má znovu velmi mladý tým. Očekáváte, že dravost a rychlost budou jeho přednostmi?
V následující sezoně bude mít Slovan opět mladé mužstvo. Získali jsme do mužstva hráče věkem pořád mladé, ale už dost zkušené. Chceme také dát šanci našim juniorům, musí si ji ale jednoznačně zasloužit. Budeme chtít hrát poctivý, a hlavně bojovný hokej.

V polovině srpna Kladno zúží svůj kádr. Mohou fanoušci očekávat příchody dalších hokejistů?
Myslím si, že 12. srpna se tu určitě objeví někdo z kádru Kladna. Jsme tak domluveni, stejně jako se zde může v průběhu sezony objevit kdokoliv z jejich kádru.

Nejzkušenějšími hráči jsou Jaroslav Roubík a Martin Volke. Jak důležité pro vás je jejich setrvání v týmu?
Oba dva jsou důležitým článkem v mužstvu. Jednak svými zkušenostmi, ale i dennodenním přístupem v trénincích. Ti mladí hráči se mají od koho učit, a oni dva jdou příkladem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže