Ú s t í n/L. - Výkonný výbor Českého hokeje schválil nový herní model Chance Ligy. Základní část se bude hrát na 58 zápasů a skončí 7. března. Poté bude následovat předkolo play off a samotné vyřazovací boje.
O novém systému rozhodovaly samy kluby, které hlasovaly pro tři možné varianty. Ve hře bylo rozdělení do dvou skupin či nejjednodušší varianta, že by se hrálo čtyřkolově každý s každým. Šestnáctce účastníků Chance ligy se však nejvíc líbila ta poslední.

Soutěž bude ještě nesestupová.

Základní část

V první části soutěže se týmy utkají dvoukolově, po 30. kole pak spolu budou hrát mužstva na prvním až osmém místě čtyřkolově o co nejlepší pozici do play off a mužstva na deváté až šestnácté příčce rovněž čtyřkolově o dvě místa do předkola play off.

Play off

Sedmý s desátým a osmý s devátým si to rozdají na tři vítězná utkání. Čtvrtfinále, stejně jako semifinále a finále se pak bude hrát na čtyři vítězná utkání. Vítěz Chance ligy, který si vybojuje přímý postup do extraligy, bude znám nejpozději 29. dubna 2020.

Účastníci Chance ligy 2019/20

Piráti Chomutov, ČEZ Motor České Budějovice, HC Dukla Jihlava, VHK ROBE Vsetín, HC ZUBR Přerov, AZ RESIDOMO Havířov, LHK Jestřábi Prostějov, HC Stadion Litoměřice, HC Frýdek-Místek, SK Horácká Slavia Třebíč, HC Slavia Praha, HC RT TORAX Poruba 2011, HC Benátky nad Jizerou, HC Slovan Ústí nad Labem, SK Trhači Kadaň, HC Baník Sokolov.

Zdroj: hokej.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže