popisuje nečekanou zátěž forvard domácích. I přes nabitý program nechal Pazourek na výhře 3:1 viditelný otisk - vítězný gól a asistenci.

Foto k zápasu">
Ú s t í n/L. - Ještě včera válčil David Pazourek na libereckém ledu v dresu Kladna. Středočeskou kabinu zasáhla výrazná marodka, a tak vedení Slovanu souhlasilo s Pazourkovou výpomocí Rabatu. Pro centra druhé útočné formace Lvů to znamenalo zvládnout 120 minut hry ve dvou dnech. "Tak bylo to hodně těžké. Už v půlce utkání jsem byl unavený, ty zápasy vlastně nedělilo ani 24 hodin, takže to bylo náročné," popisuje nečekanou zátěž forvard domácích. I přes nabitý program nechal Pazourek na výhře 3:1 viditelný otisk - vítězný gól a asistenci.

Foto k zápasu
Ohledně dlouhodobějšího účinkování v kladenských barvách nemá Pazourek zatím jasno. „Včera jsem byl vypomáhat Kladnu poprvé. Je tam určitá dohoda, že když bude Kladno potřebovat, tak se tam protočí několik hráčů včetně mě, ale nic konkrétnějšího zatím nevím,“ nechává opora Lvů ”případ Kladno“ otevřený.

Od minulého utkání v Třebíči supluje zraněného Milana Buďu na pravém křídle Pazourkovy formace univerzál Jan Klobouček. Dnes vynesla Lvům tato spolupráce dva důležité góly. “Už v Třebíči, i když jsme neskórovali, nám to vepředu s Honzou fungovalo. Dneska tedy přišly i góly, takže můžeme být spokojení,“ pochvaluje si souhru s všeumělem Kloboučkem Pazourek.

V závěru třetí třetiny zatrnulo nejen ústecké střídačce, když po zákroku jednoho z hostí skončil Pazourek hlavou v mantinelu. “Při souboji o puk jsem se dostal za beka, který do mě strčil. Neustál jsem to, ale nic moc nebezpečného to zase nebylo,“ hodnotí kritický moment s chladnou hlavou ústecký centr.

Po tápání v úvodu sezóny se Lvi dostali do očekávaných obrátek, v posledních šesti zápasech zatížili konto soupeřů 24 góly a obrali je o všechny body. Ovšem během dnešního střetnutí ta pravá herní pohoda z domácích příliš nevyzařovala. “Tak je pravdou, že ta naše hra ještě není úplně jak má být, ale každým zápasem se to zlepšuje. Hlavně doufám, že se i nadále udržíme v tabulce na prvním místě a ta hra bude poté vypadat podle našich představ,“ vidí situaci optimisticky zástupce kapitána Antoše.

Po patnácti utkáních se může David Pazourek chlubit velmi slušnou produktivitou. Proti Boleslavi zakončil do prázdné brány lahůdkovou kombinaci s Kloboučkem a přihrávkou vybídl Antoše k vymetení levého růžku Přikrylovy svatyně. Svůj průměr si po dnešku vylepšil na „co zápas, to bod“. Pazourek má také výrazně našlápnuto překonat svůj loňský příspěvek (13+18) do kasy kanadského bodování. “Tohle není pro mě důležité, jednoznačnou prioritou jsou výkony mužstva. V bodování se jednou daří jednomu hráči, podruhé zase dalšímu. My jsme tady od toho, aby se dařilo týmu a ne abychom si tu vylepšovali osobní statistiky,“ klade důraz na týmového ducha nejproduktivnější Lev.

V příštích kolech vyzvou Ústecké Lvy postupně Ostrava, Dukla a Chomutov. Tato těžká série důkladně prověří sílu prozatímního vládce 1. ligy. Případný bodový zisk nechává Pazourek osudu. “My jsme nijak ohledně bodů nekalkulovali. Ten los je samozřejmě nepříjemný, ale čím více bodů, tím lépe. Výhoda je v tom, že kdyby se uhrály slušné výsledky, tak bychom se mohli v tabulce odpoutat, což by nám dalo trochu toho klidu navíc.“


V první pětce Boleslavských se proháněla po ledě i mladá naděje z kladenské líhně Jakub Langhammer. Tento forvard s rychlostí japonského rychlovlaku měl v letní pauze namířeno právě do žlutého slovanistického dresu. Místo toho však vysoký útočník zamířil do týmu s okřídleným šípem ve znaku. ”Nepřijal jsem to moc….chtěl jsem hrát tady. Sparta se rozhodla mě poslat do Boleslavi. Jestli mě tam mají více na očích, to nevím. Nevím co v tom bylo, asi se nedohodli tady s trenérama. Osobně jsem chtěl být tady,” preferoval Langhammer severočeské angažmá.

Do Ústí přijeli boleslavští hokejisté psychicky posíleni po dvou výhrách v řadě, když zdolali Chomutov s Olomoucí. Ve Lví aréně jim však pšenka nekvetla. ”Bylo by hezké vyhrát, ale tenhle tým by neměl prohrát ani jeden zápas. Každý tým, který sem přijede, by překvapil, kdyby tady vyhrál. Jeli jsme to zkusit, ale nevyšlo to,” byl s výsledkem smířený člen elitní boleslavské řady Nedorost-Langhammer-Fadrný.

Mladá Boleslav byla před začátkem sezóny pasována na spolufavorita ligy, své pověsti však dosud zůstala hodně dlužna. ”Nebylo tam takové nasazení, jaké by jsme měli mít. Všechno jsme prohrávali vlastníma chybama. Nedávali jsme do toho srdíčko a také nám chybělo štěstí,” viděla sparťanská posila příčiny neúspěšné první čtvrtiny soutěže v podání Boleslavi.

Unikátní byla zejména bilance Boleslavských na vlastním ledě. První vítězství před domácím publikem se zrodilo až ve třináctém kole! ”Hrát před domácím publikem nás nesvazovalo, ale prostě nám to tam nepadalo. Nedávali jsme do toho všechno. Nepodrželo nás ani domácí publikum, které na nás stále pískalo a možná nás to přeci jen svazovalo,“ obrátil nakonec mládežnický reprezentant, který prošel výběry do sedmnácti, osmnácti i dvaceti let.

Spokojen zatím není ani s formou týmu, ani se svojí fazónou. ”Zatím to není ono. Mohlo by to být lepší. Zatím to odpovídá výsledkům týmu. Doufám, že se to začne zvedat a budeme hrát líp a líp,“ doufá v lepší zítřky Jakub Langhammer.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže