Ú s t í n/L. - Sobota 23.2.2019 bude pro Slovan ve znamení posledního utkání v letošnímu ročníku Chance ligy, jelikož v posledním kole má volný los. V rámci 59.kola přijede soupeř, jenž potřebuje nutně bodovat v boji o play-off. Havířov jsme letos zatím nedokázali obrat ani o bod. Dokáže to Slovan v poslední možnou chvíli a rozloučí se vítězně s letošní sezonou? Přijďte podpořit své oblíbence. Úvodní buly bude vhozeno již v 16:00.

Tváří v tvář: Slovan vs. AZ Residomo Havířov

AZ Residomo Havířov

Svěřenci trenérů Jiřího Režnara a Patrika Rimmela nemají stále dvě kola před koncem základní části jistotu účasti v letošním play-off. Slezanům patří 7. místo v tabulce Chance ligy. Devátý Frýdek-Místek ztrácí na Havířov pouhé čtyři body a ve hře jich je stále šest. AZ v posledním utkání přivítal na domácím ledě Rytíře, posílené o v letošní sezoně debutujícího Jaromíra Jágra, a padl po statečném výkonu 0:2. Pokud Havířov neuspěje na ledě Slovanu, bude mít ještě jednu možnost zaručit si play-off, a to v domácím souboji s Bílými Hvězdami z Třebíče. Pro Slezany v souboji se Slovanem hraje statistika venkovních utkání. Havířov je na půdě soupeřů se čtrnácti výhrami druhý nejlepší v soutěži, lepší je pouze jihlavská Dukla.

Co se týče kádru Havířova, nejproduktivnějším hráčem týmu je Radek Veselý (19+21), zároveň se jedná o nejaktivnějšího střelce AZetu. Útočník Havířova vyslal na brankáře soupeřů celkem 135 střel, což je 2,5 střely na utkání. Co se týče obrany, tam vyniká hned několik jmen, nejproduktivnějším obráncem je Antonín Bořuta (5+17). Ve statistice +/- poté vyniká David Chroboček, jenž má pozitivní bilanci, slušných +19. V brance dostává jednoznačně nejvíce prostoru Ondřej Bláha, ten odchytal třiačtyřicet utkání s průměrem zásahů 89,60%.

Sestava AZ Residomo Havířov minulého kola:

Bláha – Matai, Chroboček, Staněk, Bořuta, Dudek, Rašner – Rehuš, F. Seman, O. Procházka – Bambula, Pořízek, Kotala – Gřeš, Haas, Maruna – Kurovský, R. Veselý, L. Bednář.

Poslední odehrané utkání:

AZ RESIDOMO Havířov – HC Rytíři Kladno 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Strnad (TS), 34. Zikmund (Machač, Jelínek).

HC Slovan Ústí nad Labem

Sestava z minulého kola: Stezka - D. Málek, M. Zdvořáček (A), Hes, Mert, Štochl – Šťovíček, Roubík (C), Schwamberger – Krliš (A), T. Jandus, Chrpa – Gottfried, Čermák, Tůma – Planý.

Poslední odehrané utkání:

HC Rytíři Kladno - HC Slovan Ústí nad Labem 3:2 (1:1, 1:0, 1:1).

Branky a nahrávky: 9. J. Říha (Jágr, Plekanec), 21. Jelínek (Vampola, Plekanec), 47. Vampola (Nash, Jágr) – 9. Šťovíček, 60. Roubík (Krliš, Šťovíček).

Vzájemný zápas

Slovan odehrál v historii s Havířovem již celkem 45 utkání. Celkem 45 vítězství si připsal Slovan, AZet slavil v 16 případech. Celkové skóre ze vzájemných utkání činí 162:113 ve prospěch Slovanu. V letošní sezoně má Slovan s Havířovem negativní bilanci, jelikož prohrál všechna vzájemná střetnutí s negativním skóre 5:19.

14. kolo: AZ Residomo Havířov - HC Slovan Ústí nad Labem 6:3 (0:2, 3:0, 3:1).

Branky a nahrávky: 21. Veselý (Rehuš), 32. Seman (Veselý, Rehuš), 35. Gřeš (Veselý, Pořízek), 45. Veselý (Rehuš, Bořuta), 46. Bořuta, 60. Veselý (Rehuš, Gřeš) - 16. Merta (Vrdlovec), 16. Severa (Volf), 41. Volf (Severa).

29. kolo: HC Slovan Ústí nad Labem - AZ Residomo Havířov 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 36. Davídek (Jícha) – 1. O. Procházka, 37. Maruna (O. Procházka), 38. Maruna (Bambula), 56. F. Seman (Kotala, Chroboček).

44. kolo: AZ Residomo Havířov - HC Slovan Ústí nad Labem 9:1 (3:1, 3:0, 3:0).

Branky a nahrávky: 4. L. Bednář (Maruna), 8. Maruna (Pořízek), 13. L. Bednář (Maruna, Haas), 26. Chroboček (R. Veselý, Matai), 35. L. Bednář (Maruna, Matai), 37. Bořuta (Maruna, Haas), 46. Kotala, 49. Pořízek (Gřeš, Kotala), 49. Bambula (Cihlář, O. Procházka) – 8. Šťovíček (D. Merta, Davídek).
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže