Ú s t í n/L. - Hned v prvním utkání v Chance lize se trefil talentovaný mladík Kryštof Ouřada a připsal si, tak premiérovou branku mezi muži. V rozhovoru jsme se zaměřili, jak vzniklo angažmá v Ústí nad Labem, na brankovou situaci, souhru čtvrté formace, nebo na body úspěchu v dalším utkání.

Jak se zrodilo vaše angažmá v Ústí nad Labem?
Věděl jsem, že Ústí nad Labem je v kontaktu s našim trenérem juniorky Janem Šťastným, který nám po sobotním utkání v Kladně sdělil, abychom se v neděli hlásili v Ústí nad Labem na tréninku. Jsem rád, že Ústí projevilo zájem o hráče z naší juniorky a do Ústí jsme se všichni těšili.

Hned v prvním utkání v Chance lize jste si připsal první trefu. Můžete nám brankovou situaci popsat?
Mates (pozn. Matyáš Svoboda) to hodil po mantinelu dolu. Já sebral puk a chtěl jsem mu to vrátil na střelu, ale obránce to srazil a odrazilo se to zpátky ke mne a už jsem měl volnou cestu do brány. A se štěstím jsem to trefil.

Ve čtvrtém útoku jste nastupoval s Matyášem Svobodou a Pavlem Gottfriedem, jak se vám s nimi hrálo?
Se Svobym se znám, takže jsem trosku věděl co očekávat. S Pavlem jsme hráli poprvé, ale myslím si, že jsme si řekli nějaký věci a dopadlo to v celku dobře.

Na ledě jste strávil necelých devět minut. Jak jste byl spokojený se svým časem, který jste strávil na ledové ploše?
Jsem dost spokojený na první zápas 9 minut je dobrý a věřím, že se minuty budou pořád zvyšovat.

Když se vrátíme zpátky k vaší brance, tak byla premiérová. Schovali vám spoluhráči puk?
Jo hned se mě zeptali jestli je první a poprosil jsem je jestli mi ho vezmou a Mates (pozn. Matyáš Svoboda) mi pro něho zajel a dal ho na střídačku a teď si ho dám na poličku v pokoji.

V závěru utkání jsme viděli plno dohraných soubojů přesto, že oba týmy ztratily šanci na play-off. Myslíte si, že to bylo tím, že oba týmy nasadili do utkání spoustu mladých hráčů?
Do každého zápasu jdete naplno a plno mladých kluků se snaží ukázat, že mají na první ligu a proto to asi k závěru bylo vyhrocené.

V juniorské extralize nastupujete za Chomutov. Můžete nám popsat první rozdíly mezi juniorskou ligou a Chance ligou?
V Chance lize jsou chytřejší a zkušenější hráči, kteří toho nemusí tolik bruslit, ale přehrajou to chytrostí a to je asi ten největší rozdíl, který jsem stihl zaznamenat.

Slovan končí sezónu téměř za měsíc a odešlo tedy i spousty zkušených hráčů. Nemrzí vás, že jste se v týmu nepotkal například s Danielem Vrdlovcem či Antonínem Melkou?
Je to určitě škoda, že jsem je nepotkal. Mohl jsem se od nich něco naučit, ale nedá se nic dělat a budu sledovat další zkušené hráče na tréninku.

V dalším utkání jedete do Jihlavy, které patří první místo a bude usilovat o postup do extraligy. Na co si budete muset dát pozor u tak zkušeného mužstva?
Těžko říct jestli budu hrát, protože hraje juniorka ve Varech s kterou se teď snažíme dostat do play off, takže nejspíš budeme hrát tam. Určitě bychom měli hrát dobře do obrany, protože Jihlava je silná v útoku a musí nám zachytat gólman a mohli by jsme mít nějakou šanci urvat body.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže