Svůj třetí zápas v ústeckém dresu odehrál ve středu proti Písku mladý útočník Martin Adamský. Jeho působení na severu Čech nyní možná skončí, hráč se má totiž ve čtvrtek hlásit na tréninku v Plzni. "Přiznám se, že v tom ještě nemám úplně jasno. Ještě mě večer čeká důležitý telefonát," říká. Ústečtí Lvi proti Písku nepodali ideální výkon, ale tři body zůstaly doma. "Museli jsme vyhrát. Hráli jsme s posledním mančaftem a asi by nebylo dobré, kdybychom prohráli," usměje se.
Martin Adamský prožil loni v Plzni vynikající sezónu. Konzervativní trenéři mu sice nedávali tolik prostoru jako jiným, ale dvaadvacetiletý blonďák si svou bojovností získal plzeňské publikum. Letos se mu však v Plzni tolik nedařilo. "Šel jsem do Ústí, abych se tu rozehrál. Myslím, že mi to prospělo a věřím, že budu hrát tak jako jsem hrál loni v extralize," doufá.

Z návratu do Plzně však má Adamský trochu obavy. "Abych se přiznal, pocity nejsou nějak skvělé. Mám trochu špatné myšlenky, abych neskončil tak, jak jsem skončil letos na začátku," je si vědom Adamský skutečnosti, že nemá optimální formu.

Adamský měl původně odejít do Slovanu Ústí nad Labem na delší dobu. Hovořilo se o hostování do konce sezóny nebo alespoň do konce roku. Výměnou měl odejít do Plzně na střídavý start Milan Buďa, jenž měl nastupovat jen v zápasech, v nichž nekolidovala první liga s extraligou. Nová trenérská dvojice si však Adamského vyžádala zpět a Buďa nakonec v Plzni odehrál pouze jeden zápas. "S Milanem jsme se o tom bavili. Určitě byl pro něj zápas s Pardubicemi dobrou zkušeností. Navíc si připsal nahrávku a Plzeň v zápase vybojovala bod," uvedl. V Plzni se mezitím rozstříleli i jeho mladí parťáci z útoku - Důras se Švíkem. "Oběma to moc přeju. Oni potřebují góly, Plzeň body."

Od pondělí má Adamský v Ústí k dispozici byt. "Za minulý týden jsem utratil za benzín snad pět tisíc korun, to je šílené. Od pondělí tu už bydlím. Tedy, bydlel jsem," krčí rameny. Ve třech zápasech za Ústí vstřelil Adamský jeden gól, sobotní branka v Opavě však na body nestačila. "Ten gól byl skoro do prázdné branky. Chtěl jsem si v Ústí více zastřílet."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže