Ú s t í n/L. - Tři vzájemné zápasy Slovan prohrál, v posledním měření sil této sezóny má možnost nepříznivou bilanci snížit. Do Ústí míří Poruba, které daří. Ústecké hokejisty nečeká vůbec nic snadného. Úvodní buly bude vhozeno ve středu 23. ledna v 18 hodin.

HC RT TORAX Poruba

Porubě se momentálně daří, z posledních šesti zápasů prohrála jen jediný. Nestačila na silné Kladno 2:3. Porazila Slavii 5:4, Přerov 2:1 v nájezdech, České Budějovice 4:0, Kadaň 8:1 a Havířov 2:1 v nájezdech.

Hráči Poruby velmi výrazně pomáhají svému brankáři. Během 44 zápasů zblokovali 520 střel, lepší jsou jen Litoměřice (527 zblokovaných střel). Nejvíce jich má obránce Patrik Urbanec - 69. Více zblokovaných střel má jen Jiří Drtina ze Slavie - 70.

Ze všech týmů Chance Ligy je Poruba nejčastěji hrajícím týmem pět na pět. Průměrně se v zápasech Poruby hraje jen 12 minut a 54 vteřin s neobvyklým počtem hráčů (jeden nebo druhý tým má přesilovku, nebo hra čtyři na čtyři).

Poruba má přesilové hry lehce podprůměrné, úspěšnost 15,48 procent. V početních výhodách však z celé Chance ligy vyslala nejméně střel na branku soupeřů, jen 203. Druhý nejnižší počet má Ústí – 247. Poruba průměrně v zápase stráví v přesilovce 5 minut a 29 vteřin.

Poruba umí nájezdy

Tým Poruby jako jediný v letošní sezóně dokázal vyhrát všechny zápasy, které rozhodovaly nájezdy. Celkem pět utkání Poruby dospělo do nájezdů a všechny vyhrála. Stejný počet vyhraných nájezdů má také Třebíč, ale ta k pěti výhrám přidala dvě porážky. Naopak zápasy Slovanu rozhodovala dovednostní soutěž dvakrát a vždy se radoval se soupeř.

Hráči se zkušenostmi v Ústí

V současném kádru Poruby jsou tři hokejisté, kteří dříve hráli za Ústí. Jan Káňa ve žlutomodrém dresu odehrál v sezóně 2011-2012 šest zápasů v play-off (1+1; 2 body). Petr Kanko v ročníku 2010-2011 nastoupil do 24 zápasů (3+7; 10 bodů). Právě Kanka si mohou fanoušci Ústí pamatovat díky velmi důrazné hře, tento urostlý obránce nikdy neměl pro ránu daleko. Jan Dufek odehrál v minulé sezóně za Ústí 13 zápasů (3+1; 4 body)

Vzájemné zápasy

V novodobé historii se Ústí s Porubou setkalo jen pětkrát. Úvodní dva vzájemné zápasy vyhrálo Ústí (3:1 a 7:0), ty se hrály v roce 2008. Pak po postupu Poruby do Chance ligy se týmy střetly třikrát a všechna tři klání vyhrála Poruba (7:3, 5:3 a 5:1). Posledním ústeckým střelcem proti Porubě je Merta, na jehož branku přihrávali Chrpa s Muškou.

V této sezóně, vstřelil Slovan Porubě sedm branek a alespoň jeden kanadský bod si připsalo celkem šestnáct hráčů. Čtyři z nich po dvou bodech – Chrpa (0+2), Volf (1+1), Severa (2+0), Vrdlovec (0+2).

Poslední zápasy

HC Zubr Přerov – HC Slovan Ústí nad Labem 4:1
(1:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. F. Dvořák (Pala), 31. Tomi (Pšurný, Krisl), 35. Pšurný (R. Černý), 46. Hejcman – 14. Chlouba (TS).
Sestava Ústí: Stezka – Mert, M. Zdvořáček (A), Weinhold, Blaha, Zukal – D. Merta (A), Roubík (C), J. Veselý – Schwamberger, Šťovíček, Chlouba – Krliš, Tůma, Chrpa – Davídek, T. Jandus, Planý.

HC Poruba – AZ Havířov 2:1 SN
(0:0, 0:0, 1:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Guman (T. Jáchym, Illéš), rozh. náj. Toman – 48. Kotala (Bořuta, Gřeš).
Sestava Poruby: Dolejš – Ovčačík, Slavík, Urbanec, Černý, Pastor, Mamayev, Šnajnar – J. Káňa, Kanko, Dufek – Illéš, T. Jáchym, Guman – Ollender, Toman, Ďurač – Alexejev, Vymazal, Fojtík.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže