Ú s t í n/L. - V rámci 48. kola Chance ligy zavítají ústečtí hokejisté na led Frýdku-Místku. Úvodní buly bude vhozeno v sobotu 19. ledna od 17 hodin v hale Polárce.

Tváří v tvář: Frýdek-Místek vs Slovan

HC Frýdek Místek

Hokejisté z Moravskoslezského kraje bojují o postup do play-off. Aktuálně na postupové osmé místo ztrácí dva body. Frýdku-Místku se aktuálně daří, z posledních šesti zápasů vyhrál čtyři a v pěti bodoval. Aktuálně drží tento klub sérii tří výher v řadě.

V domácím prostředí nejprve dokázal porazit Kadaň 5:1 (Kofroň, Novotný, Kolář, Kaukič, Haman). Z haly Polárka odjelo bez bodů také favorizované Kladno, na které si Frýdek vyšlápl 5:1 (Christov 3, Klimša, Bartko). K zatím poslednímu zápasu cestoval Frýdek do Havířova, kde vyhrál 4:2 (Hladoník 2, Haman, Kaukič).

Frýdku-Místku vycházejí přesilovky, jejich úspěšnost má 17,41 %, což je čtvrtá nejvyšší úspěšnost v lize. Tento tým odehrál také nejvíce oslabení, celkem 229, průměrně v jednom zápase hraje lehce přes osm minut v oslabení.

Frýdku vůbec nejdou vhazování, v tomto ohledu je druhým nejhorším týmem Chance Ligy – klub vyhraje 46,24 % vhazování. Horší je jen Havířov (45,88 %).

Na druhé straně barikády

Dres Havířova oblékají obránce Patrik Husák a útočník Milan Mikulík. Oba hráči v minulosti hráli za Slovan. Milan Mikulík (158 zápasů, 115 bodů (37+78)) a Patrik Husák (97 zápasů, 30 bodů (6+24)).

Statistické zajímavosti

Václav Krliš bodoval ve svých posledních čtyřech zápasech (2+2)…v předchozím vzájemném zápase Slovan otočil skóre z 0:2 na 3:2.

Vzájemné zápasy

Frýdek-Místek patří mezi soupeře, se kterými má Slovan zápornou bilanci. Tyto týmy sehrály 11 vzájemných zápasů, tři vyhrálo Ústí v základní hrací době, dvě v prodloužení, pět prohrálo v základní hrací době a jedno v prodloužení.

Poslední vzájemný zápas se odehrál na začátku prosince 2018, hrálo se na severu Čech a domácí dokázali vyhrát v prodloužení 3:2 (Havel 2, Muška; gólman Lukeš 43 zásahů). Slovan prohrával 0:2, ale dokázal zápas otočit.

Poslední zápasy

AZ Havířov – HC Frýdek-Místek 2:4
(1:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Bambula (R. Veselý, Kotala), 42. R. Veselý (Kotala, Maruna) – 9. Hladonik (Novotný), 11. Haman (J. Kalus), 36. Hladonik, 60. Kaukič (Husák).
Sestava Frýdku-Místku: Hamerlík – Haman, Husák, Bartko, Adámek, Matyáš, L. Kovář, Zahradníček – Hladonik, Novotný, Martynek (C) – Kofroň, Motloch, Christov – Rudovský, Klimša (A), Kaukič – Flok, Kuťák, J. Kalus.

HC Slovan Ústí – HC Stadion Litoměřice 2:5
(2:1, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Krliš, 19. Melka (J. Veselý, Roubík) – 2. Šik (J. Dvořák, Jebavý), 22. M. Kadlec (T. Kvapil), 24. J. Kloz (Helt, Dluhoš), 36. Jícha (Helt, Pavlas), 58. J. Kloz (Pavlas, M. Kadlec)..
Sestava Ústí: Pavlát – Buchtela, Hes, Weinhold, Blaha, M. Zdvořáček, Mert, Zukal – J. Veselý, Roubík (C), Melka (A) – Chlouba, Šťovíček, D. Merta (A) – T. Jandus, Schwamberger, Krliš – Tůma, Davídek, Chrpa.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže