Ú s t í n/L. - Všechna severočeská derby mezi Slovanem a Stadionem vyhrály Litoměřice. Tři body získaly i ve čtvrtém měření sil, Slovan porazily 5:2. Mladý útočník Tomáš Schwamberger po zápase řekl, že vinou vlastních chyb Slovan svému soupeři daroval několik šancí, které byly využité.

Jak byste zhodnotil utkání proti Litoměřicím?
Myslím si, že začátek zápasu nebyl špatný. Druhá třetina se nám nepovedla, kazili jsme hodně věcí. V poslední třetině se náš výkon zlepšil, snažili jsme se s výsledkem něco udělat, jenže jsme nedokázali dát gól. Zápas rozhodly naše špatné vstupy do první a druhé třetiny. Vždy jsme rychle po začátku inkasovali gól.

Do Ústí jste přišel z juniorky Sparty. Dokázal byste porovnat dospělý a juniorský hokej?
Podle mého je největší rozdíl v rychlosti. V juniorské lize dostanu puk a mám čas vymyslet, co s kotoučem udělám. Tady dostane puk, a hned mám za sebou hráče, takže musím hrát velmi rychle a pokud možno nechybovat.

Jak se vám hrálo proti Stadionu?
Soupeř má dobrý tým. Je to mladé mužstvo, které hodně bruslí. V sestavě mají několik zkušených hráčů. Hrát proti Litoměřicím není snadné.

Jaké to je být v kabině s Jaroslavem Roubíkem?
Je to obrovská legenda soutěže a skvělý hráč. Ze začátku jsem měl z něho strach a respekt. Postupně jsem zjistil, že je úplně v pohodě. Jarda je chytrý hokejista, od kterého se my mladí můžeme hodně naučit.

Vy do Ústí dojíždíte z Prahy?
Nene, bydlíme s Honzou Veselým v bytě tady v Ústí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže