Ú s t í n/L. - Ústečtí hokejisté prohospodařili dvoubrankové vedení. Proti Kladnu sahal Slovan po bodovém zisku, ale vinou třetí třetiny všechny body získalo Kladno. Střelec prvního gólu Ústí po utkání přiznal, že náskok Slovanu uškodil.

Jak byste zhodnotil utkání proti Kladnu?
Pochopitelně, že dobře se nehodnotí. Poslední dobou jsme nepodávali špatné výkony, chtěli jsme prodloužit sérii výher i na zápas s Rytíři. Kladno mělo od prvních minut lepší pohyb, bylo živější, lépe kombinovalo. Vypracovalo si větší šance než my, bylo celý zápas lepší.

Vstřelil jste první branku zápasu, mohl byste ji popsat?
Naši obránci rozehrávali ve středním pásmu. Puk se dostal do míst, kde jsem byl. Málem jsem se tam srazil s Kubou Planým (smích). Vzal jsem si puk a chtěl jsem vystřelit přes obránce, kotouč nějak uskočil a najednou jsem byl za beky. Pak jsem udělal blafák a překonal jsem brankáře. Řekl bych, že mi ke gólu pomohla souhra několika náhod.

Přišlo mi, že jste se zakončením moc nepospíchal a čekal jste na odkrytou branku.
Nejprve jsem měl puk na bekhendu, takže jsem ho táhl na forhend, a pak jsem zakončoval. Díky pohybu brankáře jsem měl prostor u tyčky volný.

Slovan vedl 2:0, ale nevybojoval ani bod. Čím to je způsobené?
Myslím si, že nám dvoubrankový náskok v tomto zápase uškodil. Začali jsme se bát o výsledek a dělali na ledě zbytečné věci. Kladnu výrazně pomohl gól, který vstřelilo před koncem druhé třetiny. Začalo hrát lépe a nás to hodně srazilo.

Co vám řekli trenéři po zápase?
Pověděli nám, že to bylo sice odmakané utkání, ale Kladno bylo lepší. Dělali jsme zbytečné individuální chyby, což se pak podepsalo na výsledku.

Co byste vzkázal fanouškům?
Děkujeme jim za podporu, na zápas proti Kladnu jich přišlo více, než obvykle chodí.

Přijde mi, že zápasy proti týmům z horních pater tabulky se vám daří více než proti týmům, které jsou okolo vás. Vidíte to podobně?
Je to možné. Chceme se vždy soustředit na dobrou obranu, nechceme zbytečně propadat, a tak nabízet šance soupeřům. Možná nás ty týmy podcení, hrajeme defenzivně. Čekáme na brejky a některé z nich dokážeme proměnit. Důležité také je, aby náš gólman podal výborný výkon.

Aleš Stezka již několikátý zápas chytal výborně, proti Kladnu 50 zákroků…
Chytá parádně a potvrzuje svou kvalitu. Věřím, že se mu bude dál dařit. I díky němu máme v zápasech naději na bodový zisk. Můžeme se na něj spolehnout.

Odpoutali jste se od posledního místa, což je také pozitivní, že?
Jsme rádi, že se začalo vyhrávat a daří se nám. Doufáme, že zbylé zápasy zvládneme a získáme další body. Uděláme pro výhry maximum.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže