Ú s t í n/L. - Týden po zápase s Kometou se Ústečtí Lvi znovu vypraví bít o prvoligové body na Moravu. Rozjetému Ústí se do cesty postaví staronový účastník 1. ligy Prostějov. Moravané zatím okupují nejspodnější patra tabulky, záda jim kryje už jen Jindřichův Hradec. Ve středu 12. října od 18:00 hod by tak měl mít Slovan podle papírových předpokladů poměrně lehkou úlohu, ale rozhodne se jako vždy až na ledě.
Porovnání týmů

3-1-1-0-7 celková bilance 7-0-3-0-2
1-1-0-0-5 zápasy venku 2-0-1-0-2
2-0-1-0-2 zápasy doma 5-0-2-0-0
13. postavení v tabulce 2.
12 získané body 24
18:30 skóre 38:21
3 utkání bez vstřelené branky 0
0 utkání se shut-outem 1
5:2 (Havířov) nejvyšší výhra 5:0 (J. Hradec)
1:6 (Kometa Brno) nejvyšší prohra 3:4 (Olomouc)
M. Piecha; 6b (4+2) nejproduktivnější hráč D. Pazourek; 11b (6+5)
M. Piecha; 4 nejlepší střelec D. Pazourek; 6
F. Čech, M. Čech; 4 nejvíce asistencí Fink, Pavlas, Pazourek; 5
M. Piecha; 39 nejtrestanější hráč T. Sýkora; 36
V. Lakosil - 93,43% úspěšnost brankáře L. Sáblík - 91,9%
V. Lakosil - 2,23 průměr inkas. branek L. Sáblík - 1,75
6 góly v přesilovkách 11
9,52% využití přesilovek 17,74%
2 góly v oslabení 2
5,11% střelecká úspěšnost 8,35%

HK Jestřábi Prostějov

Neslavně zakončili Prostějovští své poslední účinkování v prvoligové společnosti, datované sezónou 2003/2004. Jedenácté místo po základní části znamenalo pro Jestřáby boje o udržení, odkud se vysvobodily Písek s Opavou. Vedle Komety tak museli barážovému nebezpečí čelit i Prostějovští. Jestřábi narozdíl od Brna v bojích o příslušnost v druhé nejvyšší soutěži naprosto selhali a přišel zákonitý pád do druholigových vod.
Stávající mančaft Jihomoravanů se se sestupem prakticky rozpadl, nastaly i problémy ohledně finanční situace a s hokejem v Prostějově to vypadalo bledě. Před ročníkem 2004/2005 se však dění v klubu stabilizovalo a Jestřábi byli připraveni navrátit se mezi prvoligovou elitu. Nejprve se však museli vypořádat se soupeři v 2. lize - Východ, což jim nečinilo výraznější problémy a po hladkém průběhu play-off, korunovaném finálovým vítězstvím nad Blanskem, se mohli Moravané do baráže tentokrát těšit. Prostějov v ní zvládnul i poslední krůček na své cestě zpět, když společně s Jindřichovým Hradcem poslal o jedno ligové patro níže staré známé Opavu a Písek.

Změny v sestavě

Před letošní sezónou se vedení klubu rozhodlo vytvořit silnou brankářskou dvojici. Ke stabilní opoře Jestřábů Emilu Hrazdírovi přibyl zkušený Vlastimil Lakosil, jenž je známý především svým dlouholetým působením v Třinci. Avšak již v uplynulém ročníku přičichl k atmosféře první ligy v dresu Sarezy Ostrava.
Z obránců stojících při návratu do druhé nejvyšší soutěže se do prostějovské kabiny už nepodívají Alexandr Elsner a David Petlák, oba zamířili do VSK Technika Brno. Bez angažmá prozměnu zůstal Marcel Slechan. Z prostějovské juniorky povýšil do prvního mužstva Tomáš Sedlák, na úspěšné působení v barvách ostravské Sarezy se pokusí navázat Michal Grman a přes juniorské výběry Třince, Havířova, respektive “A“ tým Komety Brno si našel cestu mezi Prostějovské Jiří Kučera. Post nejstaršího beka obsadil nově příchozí Robert Procházka, jehož zdobí zkušenosti z Opavy a působení v extraligovém Třinci. Zajímavostí je, že Procházka se před šesti lety aktivně podílel na zachování 1. ligy právě v Prostějově.
V útočné fázi Jestřábů nadále nebude pomáhat kariéru ukončivší Pavel Nohel, který přišel do Prostějova sice jen na výpomoc v době loňského play-off a baráže, ale výraznou měrou se podílel na konečném úspěchů Jihomoravanů. Juniorský výběr Ostravy posílil další účastník rozhodujících utkání Jestřábů v minulé sezóně, Petr Dostál. Čilé vztahy s Ostravou potvrdil příchodem ze slezské metropole Filip Čech, jenž má za sebou několik extraligových zápasů za Zlín. Bilancí jednoho utkání v extralize a jednoho vstřeleného gólu se může chlubit Jiří Řípa, kterého znají hlavně trenéři juniorek Jihlavy potažmo Ocelářů z Třince. Další čerstvou posilou je Michal Saluga, vedle něho rozšířil kolonii Michalů na prostějovské střídačce Michal Petrák z Nymburku.
Čest útočníků Prostějova zachraňuje šesti body (4+2) osvědčený Jestřáb Martin Piecha, v patách mu jsou Čechové Martin a Filip - oba se čtyřmi asistencemi nejlepší nahravači svého celku.

Vstup do sezóny

V odehraných dvanácti kolech slavil Prostějov zisk plného počtu bodů pouze třikrát, radovat se mohl doma proti Berounu (5:2), v Jindřichově Hradci (2:1) a před svými fanoušky přehráli Jestřábi 4:2 ještě Třebíč. Do vítězného prodloužení dotáhli Prostějovští střetnutí v Mladé Boleslavi, kde dva body zařídil Tomáš Hradecký. Jedinou remízu uhráli Moravané v předminulém kole na půdě Chomutova, o dělbu bodů se postaral domácí Szakal dvě minuty před koncem, a obral tak Jestřáby o možnost čtvrtého vítězství v řádné hrací době. Více než polovina proběhnuvších utkání skončila z pohledu Prostějova porážkou. Skalp Jestřábů si odnesly postupně Beroun (1:3), Hradec Králové (1:2), před prostějovským publikem se vytáhla Kometa (1:6), následovaly prohry v Kadani (0:2) a domácí ztráta se Sarezou Ostrava (0:1). Největších venkovních výprasků se poté dostalo Jihomoravanům na ledě Dukly Jihlava (1:4) a s potupným “bůrem“ odjeli Prostějovští v minulém kole z Olomouce (0:5).

Vzájemné zápasy

Ve vzájemném měření sil (ročník 2003/2004) klopýtli Ústečtí pouze jednou, Jestřábi dokázali přemoci Lvy až v posledním, 40. kole.
27.9.2003 Ústí - Prostějov 3:2p report
15.11.2003 Prostějov - Ústí 2:5 report
17.1.2004 Ústí - Prostějov 4:2 report
11.2.2004 Prostějov - Ústí 3:1 report

Předpokládané sestavy

Prostějov: Hrazdíra - Švrček, Sedlák, Procházka, Toms, Kameš, Doseděl, Kučera, Grman - Hladký, Piecha, Kolusz - Vymazal, Hradecký, Čech F. - Saluga, Čech M., Musil - Řípa, Fojtík, Luka.

Ústí n./L.: Sáblík - Drábek, Vála, Kudrna Jan, Zápotočný, Pavlas, Mazanec, Klobouček, Evan - Kysela, Slížek, Kuchler - Buďa, Pazourek, Antoš - Jankových, Fink, Klimt - Lopuski, Sýkora, Kudrna Jiří.

Ostatní zápasy 13. kola

Ostrava - Jihlava
Mladá Boleslav - Chomutov
Třebíč - Olomouc
Kadaň - Beroun
Kometa Brno - Havířov
Hradec Králové - Jindřichův Hradec

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže