Ú s t í n/L. - Vánoce jsou minulostí a i pro Slovan se rozbíhá kolotoč zápasů Chance ligy. Ústecké čeká po vánočních kratochvílích celkem ostrý start v podobě utkání na jihu Čech, kde se v Budvar areně utká s českobudějovickým Motorem. Utkání 40. kola začíná v sobotu 29.12.2018 od 17:00.

Tváří v tvář: HC Motor České Budějovice - HC Slovan

HC Motor České Budějovice

Svěřenci trenéra Václava Prospala střídají lepší výkony s horšími. De facto dobře fungující motor Motoru začal malinko hůře šlapat po dvou kontumacích, které přišly po, na ledě vyhraném utkání, administrativně prohraném zápase v Ústí nad Labem. Celkem byly Motoru za neoprávněný start jedno staršího hráče kontumovány dvě utkání a Jihočeši v tu chvíli přišli o první místo v tabulce Chance ligy. Na to se celek z jihu Čech nedokázal zatím vrátit a aktuálně mu patří 4. místo s šedesáti osmi získanými body. Trenér Václav Prospal, jenž byl uveden na nedávném vyhlášení sportovce jihočeského kraje do síně slávy, nemohl být spokojen s prvním utkáním po Vánocích. Motor cestoval do Havířova, kde nevstřelil ani branku a padl 4:0. Na co se však mohou v Českých Budějovicích spolehnout to je podpora fanoušků. Do Budvar areny si zatím našlo v této sezoně cestu celkem 102 648 fanoušků, což je v průměru 5703 fanoušků na utkání a jedná se o primát v druhé nejvyšší soutěži.

Motor má hru také založenou na kvalitní defensivě. Šest a osmdesát inkasovaných branek je druhé nejmenší číslo v soutěži. Jihočeši se mohou také pyšnit procentuálně nejlepším oslabením, když dokázali ubránit téměř 88% svých oslabení. Co se týče ofensivy, Motor sice nevstřelil zdaleka nejvíce branek v soutěži, ale rozhodně potenciál k tomu má, jelikož Budějovičtí jsou nejaktivnějším týmem, co se týče střelby (⌀ 38 střel na branku v utkání) v celém pelotonu Chance ligy. Mezi nejproduktivnějšími hráči poté nalezneme bývalého ústeckého útočníka Martina Nováka (32 bodů), Kanaďana Davida Gilberta (30 bodů) nebo rodáka z Havlíčkova Brodu Lukáše Endála (27 bodů). Na druhém konci hrací plochy, tedy v brankovišti, jasně vládne Jan Strmeň, ten odchytal celkem sedm a dvacet utkání a je nejlepším brankářem Chance ligy, co se týče vychytaných vítězství. Má jich celkem sedmnáct.

Sestava HC Motor České Budějovice z minulého kola:

Strmeň (Da. Svoboda II) – M. Jandus, Pýcha, Fillman, Plášil, Pavlin, Vydarený (C) – Babka, R. Přikryl, Šimánek – Endál, Gilbert, M. Novák – Z. Doležal, Bradley, Čermák (A) – Vaculík, Dančišin, Doktor.

Poslední odehrané utkání:
AZ RESIDOMO Havířov - HC Motor České Budějovice 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Rehuš (O. Procházka, Dudek), 19. L. Bednář (Maruna, Bořuta), 39. R. Veselý (Kotala), 43. Gřeš (Kotala, Pořízek).

HC Slovan Ústí nad Labem

Sestava z minulého kola:
Š. Lukeš (Groh) – Hes, Kurka, Jeřábek, Zukal, Mert, M. Zdvořáček, Muška – L. Volf, Roubík, Jánský – D. Merta, Vrdlovec, T. Jandus – Krliš, Kropáček, Chrpa – Davídek, Planý.

Poslední odehrané utkání:
HC Slavia Praha - HC Slovan Ústí nad Labem 5:1 (0:0, 2:1, 3:0).

Branky a nahrávky: 31. Heldák (Furch), 36. Heldák (Štibingr), 46. Vlček (Šmerha), 54. J. Veselý (Kubica), 57. Duda (J. Novák, J. Veselý) – 30. Vrdlovec (Davídek).

Vzájemné zápasy

Co se týče získaných bodů má to Slovan s Motorem v této sezoně nerozhodně tři – tři. Nicméně na ledové ploše vyhráli obě utkání Jihočeši. Druhé utkání, které se hrálo v Ústí bylo však kontumováno ve prospěch Slovanu, jak již bylo zmíněno z důvodu neoprávněného startu budějovického hráče.

10. kolo: HC Motor České Budějovice - HC Slovan Ústí nad Labem 4:2 (2:0, 0:0, 2:2).

Branky a nahrávky: 5. Čermák (Pavlin, Gilbert), 12. Šimánek (Pýcha, R. Přikryl), 49. M. Novák (Bradley, Fillman), 57. Čermák (Vydarený, Bradley) – 45. Vrdlovec (Melka), 53. Melka (Březák, Pšenička).

25. kolo: HC Slovan Ústí nad Labem - HC Motor České Budějovice 5:0 – kontumace.

Na základě rozhodnutí sportovně technické komise ČSLH byl kontumován ve prospěch domácích v poměru 5:0. Důvodem je, že za českobudějovický tým nastoupil jeden starší hráč nad povolený limit.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže