Ú s t í n/L. - Po nepovedeném vystoupení u řeky Jizery čeká Slovan domácí utkání. V rámci 37. kola přijede vedoucím tým Chance ligy, jihlavská Dukla. S týmem z Vysočiny dokázal Slovan letos odehrát dvě vyrovnaná utkání, a rád by potrápil lídra soutěže i tentokrát. Přijďte Slovan povzbudit. Utkání startuje 20.12.2018 již od 17:00!

Tváří v tvář: HC Slovan – HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava

Jihlavská Dukla si zatím svými výkony a hlavně výsledky říká o rychlý návrat mezi extraligovou elitu, kterou musela po loňské neúspěšné baráži opustit. Dvanácti násobný mistr Československa se hřeje na 1. místě Chance ligy s náskokem devíti bodů na druhé Kladno. Svěřenci trenérů Petra Vlka a Františka Zemana mají nevídanou formou, když v posledních jednadvaceti zápasech prohráli pouhé tři! Celkově si Dukla připsala v dosavadních tři a třiceti utkáních celkem čtyři a dvacet výher. Jihlava se může pochlubit i dalšími nej statistikami. Jihlava je nejúspěšnějším týmem na ledech soupeřů, s aktuální šňůrou čtyř výher venku v řadě! Hokejisté z Vysočiny jsou také lídrem, co se týče defensivy, když těží z práce vynikajícího trenéra brankářů, Petra Jareše. Dukla inkasovala pouhých sedmdesát branek, což znamená něco lehce přes dvě inkasované branky na zápas. Petr Jaroš se může spolehnout na dvojici absolutně vyrovnaných brankářů, jenž se poctivě dělí o svůj čas v brankovišti. Niklas Lundström odchytal sedmnáct utkání s průměrem úspěšnosti zásahů 91,77%. O jedno utkání více odchytal Jan Brož, který se může pochlubit úspěšností zásahů 91,76%.

Co se týče produktivity, Jihlava vstřelila celkem 117 branek, což je třetí nejvyšší číslo v Chance Lize. Nejvíce bodů má Lukáš Anděl (32) a Matěj Pekr (27). Z obránců se nejvíce do ofensivy zapojuje Jan Pohl (20) . Největší osobnost Dukly, Tomáš Čachotský stihl vinou zranění pouhých devatenáct utkání, ve kterých však nasbíral slušných devatenáct kanadských bodů.

Sestava HC Dukla Jihlava z minulého kola:

Brož (Lundström) – J. Pohl, J. Holý, Štebih, Půža, Štindl, Vála, Černohorský – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Jiránek (A), Werbik, T. Havránek – Harkabus, M. Hlinka, Hrníčko.

Poslední odehrané utkání:

HC Dukla Jihlava - AZ RESIDOMO Havířov 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 53. Pekr (J. Holý, Anděl), 60. J. Holý (Štebih, Čachotský) – 7. Kotala (Kachyňa).

HC Slovan Ústí nad Labem

Sestava z minulého kola:
Stezka (Groh) – Hes, M. Zdvořáček, Jeřábek, Muška, Mert, Zukal – Chrpa, Roubík, Jánský – D. Merta, Vrdlovec, T. Jandus – Krliš, Davídek, Tůma – Planý.

Poslední odehrané utkání:

HC Benátky nad Jizerou - HC Slovan Ústí nad Labem 6:1 (0:1, 3:0, 3:0).

Branky a nahrávky: 21. Chrtek (Ordoš, Průžek), 25. Průžek (Wiencek), 29. Wiencek, 43. Wiencek (Havlín, Psota), 44. Rychlovský, 57. Průžek (Kolmann) – 9. D. Merta (Vrdlovec, Muška).

Vzájemné zápasy

Oba letošní duely s jihlavskou Duklou přinesly vyrovnanou podívanou. Na domácím ledě přišel Slovan o dvoubrankové vedení a bral nakonec pouze bod. Na Horáckém zimním stadionu poté padl rozdílem dvou branek.

7. kolo: HC Slovan Ústí nad Labem - HC Dukla Jihlava 3:4 po sn. (1:1, 1:0, 1:2 – 0:1).

Branky a nahrávky: 11. Planý (Severa), 39. Jícha, 41. Tůma (Roubík, M. Vágner) – 8. Harkabus (Suchánek, Pekr), 48. Čachotský (Dostálek, J. Pohl), 51. Anděl (Pekr), rozh. náj. Čachotský).

22. kolo: HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústí nad Labem 3:1 (1:0, 0:0, 2:1).

Branky a nahrávky: 8. Pekr, 41. D. Tůma (Werbik), 53. J. Pohl – 44. Eminger (T. Jandus, Chrpa).
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže