Ú s t í n/L. - V rámci 36. kola zajíždí Slovan na led oblíbeného soupeře. U řeky Jizery jej čekají Benátky, které v této sezoně jako jediné dokázal dvakrát přehrát. Podaří se Slovanu i ve třetím vzájemném zápase vybojovat tři body? Utkání startuje v pondělí 17.12.2018 od 17:30.

Tváří v tvář: HC Benátky nad Jizerou - HC Slovan

HC Benátky nad Jizerou

Benátky, stejně jako loni bojují na samém konci tabulky. V tuto chvíli jim patří 13. místo se ziskem třiceti bodu, což je však o pět více než má Slovan. Hokejisté od řeky Jizery mají veliký problém sbírat body hlavně na ledě soupeřů. Benátky dokázaly venku vyhrát pouze dvakrát ze sedmnácti možností. V domácích zápasech sbírají Benátky více bodů, ale bojují s jinou neřestí, a tou je návštěvnost. Na domácí utkání Benátek si našlo v průměru na zápas pouhých 277 diváků! Svěřenci Jiřího Kudrny zvládli poslední domácí utkání, když si vyšlápli na kladenské Rytíře a vyhráli 3:1. Benátkám hodně pomohl, jak v zápase s Kladnem, tak v dalších dvou utkáních liberecký Jan Ordoš, jenž si při svých třech startech připsal celkem sedm kanadských bodů. V posledním zápase na ledě Havířova však u prohry již nebyl. Řady Benátek minulý týden doplnily dva mladí obránci, Jan Klodner a Daniel Poizl, oba jsou mládežnickými reprezentanty.

Co se týče produktivity nejvíce branek má Marek Zachar (10) a Josef Mikyska (7) . Co se týče opačné strany ledové plochy, tak v brance se zatím objevili celkem čtyři brankáři. Každopádně nejvíce zápasu mají odchytáno Marek Schwarz, který odchytal čtrnáct utkání s průměrem zásahů 89,76% a Matěj Žajdlík, který odchytal o jeden zápas více s průměrem zásahů 89,50%.

Sestava HC Benátky nad Jizerou z minulého kola:

Pařík (49. Žajdlík) – Kunst, Kolmann (C), Havlín, T. Hanousek, Žůrek, Maier, Niko – Chrtek, J. Vlach, Průžek – D. Špaček (A), Najman, Rychlovský – Psota, Burda, Wiencek – Žemba, Čech.

Poslední odehrané utkání:

AZ RESIDOMO Havířov - HC Benátky nad Jizerou 6:3 (2:0, 1:1, 3:2)

4. F. Seman (O. Procházka, Rehuš), 14. O. Procházka (F. Seman, Rehuš), 21. O. Procházka (F. Seman, Rehuš), 49. R. Veselý (L. Bednář, Maruna), 49. F. Seman (Rehuš, O. Procházka), 59. R. Veselý (Maruna) – 26. Psota (Havlín, Najman), 47. Průžek, 57. Průžek (J. Vlach, D. Špaček)

HC Slovan Ústí nad Labem

Sestava z minulého kola:
Stezka – M. Zdvořáček, Jeřábek, Hes, Zukal, Muška, Mert – Tůma, Davídek, Planý – T. Jandus, Roubík, P. Kousal – Jánský, D. Merta, Chrpa.

Poslední odehrané utkání:

HC Slovan Ústí nad Labem – VHK ROBE Vsetín 3:4 pp. (1:1, 1:2, 1:0 – 0:1).

Branky a nahrávky: 13. Chrpa (M. Zdvořáček, Roubík), 40. Hes (Davídek), 51. P. Kousal (D. Merta) – 17. Rob (Jonák), 24. Rác, 28. Kopta (Kucharczyk, Jonák), 63. Rob (Slováček).

Vzájemný zápas

Benátky jsou pro Slovan tento rok oblíbeným soupeřem a jediným s kterým Slovan neztratil v této sezoně ani bod. Z prvního utkání v Benátkách si Slovan odvezl vysokou výhru 7:2 a doma vyhrál 5:2.

6. kolo: HC Benátky nad Jizerou - HC Slovan Ústí nad Labem 2:7 (2:2, 0:3, 0:2).

Branky a nahrávky: 3. T. Hanousek (Jeník, Duda), 6. M. Zachar (Najman, Bittner) – 2. Vrdlovec (L. Volf), 14. Melka (Tůma, M. Vágner), 27. Roubík (Melka, Groh), 29. Melka (Roubík, Tůma), 31. Tůma (Melka, Roubík), 45. T. Jandus (M. Jandus, Březák), 45. Tůma (Látal)

21. kolo: HC Slovan Ústí nad Labem - HC Benátky nad Jizerou 5:2 (0:1, 4:1, 1:0).

Branky a nahrávky: 22. Davídek (Tůma, Krliš), 23. Vrdlovec (Severa, M. Jandus), 36. Vrdlovec (L. Volf, Tůma), 37. Krliš (Tůma, Davídek), 53. M. Jandus (Vrdlovec, L. Volf) – 12. Burda (Průžek), 30. Průžek.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže