Ú s t í n/L. - Po nepovedeném derby v Litoměřicích čeká Slovan domácí utkání proti Rysům z Frýdku - Místku. S týmem ze Slezska se tuto sezonu zatím nepodařilo bodovat. Podaří se to Slovanu ve třetím vzájemném měření sil? Utkání začíná 10.12.1018 od 18:00.

Tváří v tvář: HC Slovan – HC Frýdek-Místek

HC Frýdek-Místek

Svěřenci trenérů Vlastimila Wojnara a Jozefa Daňa zažívají aktuálně tu povedenější část sezony. Rysům patří v tabulce Chance Ligy 12. místo s 38 ti získanými body a ztrátou jedenácti bodů na play-off. Nutno dodat, že Frýdek v jednu chvíli okupoval dokonce poslední místo v tabulce Chance Ligy. Poslední dvě utkání však Slezanům nevyšla, dle představ. Na ledě Kladna padli Rysi v poměru 3:1, a v posledním odehraném utkání, které bylo ve znamení Slezského derby nestačili na Havířov a prohráli vysoko 3:7. Na co se můžeme spolehnout při utkáních Frýdku, tak to jsou gólové hody. V utkáních Rysů padne v průměru přesně sedm branek na zápas. Tato statistika dělá z našeho aktuálního soupeře čtvrtý nejlepší útok v soutěži, ale zároveň však třetí nejhorší obranu.

Co se týče individuálních statistik, tak nejvíce prostoru na ledové ploše dostává v průměru na zápas obránce Jan Bartko, který má v průměru na zápas čas na ledě 19 minut a 45 vteřin. Z útočníků je nejvíce vytěžovaným hráčem David Kofroň, který má průměr času na zápas 17 minut a 24 vteřin. V brankovišti Rysů jsou nejvíce vytěžováni, Lukáš Daneček, který odchytal celkem čtrnáct utkání s úspěšností zásahů 88,13% a Nick Malík,, který odchytal deset utkání s průměrem zásahů 87,27%.

Sestava Frýdku - Místku z minulého kola:

Malík (45. L. Daneček) – Haman, Husák, Bartko, Zahradníček, L. Kovář, Krisl – Martynek (A), Mikulík (C), Kofroň – Rudovský, Klimša (A), Motloch – Kaukič, Peterek, J. Kalus – Flok, Kuťák, D. Stránský.

Poslední odehrané utkání:

HC Frýdek – Místek - AZ RESIDOMO Havířov 3:7 (1:3, 1:0, 1:4)

Branky a nahrávky: 18. Martynek (Peterek), 30. Kaukič (Husák), 47. Martynek (Klimša, Bartko) – 1. Kotala (Gřeš, Bořuta), 8. F. Seman (O. Procházka, Rehuš), 12. Cihlář (Maruna, Gřeš), 41. Kotala (Gřeš, R. Veselý), 44. Kotala (Gřeš), 45. Žukenov (Maruna, Chroboček), 49. O. Procházka (Matai, Rehuš).

HC Slovan Ústí nad Labem

Sestava z minulého kola:

Stezka (53. Volke) – Zukal, M. Vágner, Jeřábek, Weinhold, Hes, M. Zdvořáček – T. Jandus, Roubík, J. Havel – Chrpa, D. Merta, Jánský – Krliš, Davídek, Tůma – Planý.

Poslední odehrané utkání:

HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Ústí nad Labem 6:2 (1:2, 2:0, 3:0).

Branky a nahrávky: 20. M. Kadlec (Pavlas, Marcel), 26. Marcel (M. Kadlec), 32. Eret (M. Kadlec, Jícha), 43. Strejček (Eret, Smetana), 52. J. Kloz (Korkiakoski, Pavlas), 53. J. Kloz (M. Kadlec, Pavlas) – 5. J. Havel (Roubík), 11. Jánský (T. Jandus).

Vzájemný zápas

Slovan má za sebou v této sezoně již dvě vzájemná utkání s Rysy. Ani v jednom se však nepodařilo Severočechům bodovat. Doma přišla prohra 1:2 a na ledě Rysů dokonce prohra 2:6.

3. kolo: HC Slovan Ústí nad Labem – Frýdek - Místek 1:2 (0:0, 0:1, 1:1).

Branky a nahrávky: 53. L. Volf (M. Vágner) – 28. Klimša (Rudovský, Martynek), 44. Przybyla (Martynek, Klimša)

18. kolo: Frýdek – Místek - HC Slovan Ústí nad Labem 6:2 (5:0, 0:1, 1:1).

Branky a nahrávky: 4. Mikulík (Hladonik, Kofroň), 5. Žovinec (Kofroň, Husák), 12. Peterek (J. Kalus, Krisl), 15. Raška (J. Kalus, Peterek), 20. Novotný (Bartko, Rudovský), 48. Novotný (Rudovský, Bartko) – 26. Davídek (M. Zdvořáček, J. Dlouhý), 53. L. Volf (Severa, Weinhold)
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže