Ú s t í n/L. - Tomáš Sýkora se dostal hned v úvodu duelu Lvů s Kadaní do samostatného nájezdu, svojí soukromou střeleckou nepohodu však nezlomil a smutnil: “Jsem ve střelecké krizi, nevěřím si.“ I po dvanáctém kole tak zůstává jediným Lvem v útoku, který ještě v této sezóně nemohl oslavit svůj gól. I přes Sýkorovu střeleckou indispozici však hokejisté Slovanu zvedají svou střeleckou potenci. V posledních třech utkáních nastříleli třináct branek. Tu by jim mohli Kadaňští podle Michala Oliveriuse závidět: ”Dáváme strašně málo gólů.”
Tomáši, hned v úvodu jste měl skvělou příležitost ke vstřelení první branky v této sezóně. Proč to nevyšlo?
Já jak jsem teď ve střelecké krizi, tak si nevěřím. Jel jsem na gólmana a nevím co se stalo, ale jako by se mi rozklepaly ruce a nevěděl jsem co mám udělat a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Trapně jsem tam udělal nějakou kličku, ale vůbec to nemělo šanci na úspěch.

Kde jsou příčiny této střelecké krize?
Pro svoji psychickou pohodu potřebuji dávat góly a pomoci mužstvu. To se mi nedařilo a pak šel postupně zápas za zápasem a sedalo to na mě víc a víc a teď je dvanáctý zápas a já mám pořád nula gólů. Nějak jsem to ale přehodnotil a kašlu (v originále se Tomáš vyjádřil mnohem jadrněji - pozn. aut.) na nějaké góly a snažím se hrát pro mužstvo, snažím se bojovat a zlomit to nějakým tímto stylem.

Dá se najít ztracená forma ve čtvrté lajně?
Právě že jo. Na druhou stranu nemám takovou zodpovědnost. Já si myslím, že mi to prospělo hodně. Dnešní zápas neberu, to nebylo nic moc, ale minulé dva zápasy si myslím, že jsme celá lajna hráli dobře. Určitě mi to prospělo.

Jste známý bojovník, teď k tomu však přidáváte i dost vyloučeních.
Vůbec nechápu, co se to letos děje. Nevím kolik jsem měl loni trestných minut za celou sezónu, ale letos už se tomu blížím po dvanácti zápasech. To je strašné. Někdy to byly zbytečné fauly, ale teď třeba na buly seknu protihráče do obličeje úplně nechtěně. Minule byla ta desítka, no, je to hrozný.

Jak Vám klape spolupráce s Lopuskim na pravém křídle?
S Mikolajem se mi hraje dobře. V celé čtvrté lajně jsem velice spokojený. S Jirkou, s Mikim, s Kloboukem i s Evánkem. Já na tu čtvrtou lajnu nemůžu dopustit. V takovém složení můžeme být klidně druhá třetí lajna. Samozřejmě když budeme dávat góly a nebudeme je dostávat.

Čekají Vás teď utkání v Prostějově a v Třebíči. Které utkání bude podle Vás náročnější?
Obě dvě mužstva jsou asi na stejné úrovni. Prostějov vůbec neznám, tam se to hodně změnilo, je to nováček. Jsou dvě stejný bojovný mužstva, budou hrát doma, takže budou velice nepříjemný.

Jak na působení v Prostějově vzpomínáte?
Na dva roky v Prostějově vzpomínám strašně rád. Byla tam tenkrát výborná parta, měl jsem okolo výborné hráče, dařilo se mi. Hráli jsme do čtvrtého místa tenkrát. Vzpomínám na to moc rád.


Kadaňští přežili prvních deset minut tlaku Lvů a pak po přihrávce Michala Oliveriuse volnému Vobořilovi potvrdili známé pravidlo nedáš-dostaneš. Právě odchovanec ústeckého hokeje Michal Oliverius odpovídal po zápase na naše otázky.

Po přečkání úvodního tlaku Lvů jste udeřili z první příležitosti...
Lepší začátek jsme si nemohli představovat. Pak jsme dostali v oslabení gól. Připravovali jsme se na to, že tady nemůžeme faulovat, protože ústečtí hráči jsou výborní. Všech pět v té lajně se doplňuje, rozumí si. Bohužel těch faulů jsme měli dost. Taky jsme dostali v přesilovkách dva góly. Jedna jedna po první třetině nebylo špatné.

I ve druhé třetině jste měli v některých fázích zápasu od domácích hodně prostoru. Souhlasíte?
Na začátku druhé třetiny jsme dostali druhý gól, ale v oslabení jel myslím Zika sám na branku a kdyby vyrovnal, možná by jsme tady něco uhráli. Samozřejmě že domácí byli lepší ve všech směrech, přehrávali nás, přebruslovali, ale je to sport a i z minima jsme mohli vytěžit maximum. Prvních deset minut druhé třetiny jsme hráli špatně, Ústí jsme pouštěli do šancí. Tu druhou desetiminutovku jsme ale neodehráli špatně. Měli jsme tam nějaké střely po buly, nějaké dorážky, samostatný nájezd, takže jsme mohli vyrovnat.

Před dnešním zápasem byla Kadaň na své obvyklé deváté pozici. Jak jste se svým postavením spokojeni?
Na tabulku momentálně až tak nekoukáme. Soutěž je hodně vyrovnaná. My jsme si to teď zkazili tou domácí porážkou s Olomoucí. Tenhle zápas jsme chtěli vyhrát a jet sem do Ústí zkusit překvapit. Kdybychom vyhráli nad Olomoucí, tak bychom se trhli na tři čtyři body na devátého a ta porážka v Ústí by nás až tak nemrzela. Teď možná klesneme, ale stále je to na sedmé osmé místo dva tři body. Celých padesát dva kol bude vyrovnaných a pět mančaftů se bude prát o postupová místa. Zatím ani favorité nehrajou to co mají, Boleslav se trápí, Chomutov nehraje to co by měl hrát, Ústí se teprve zvedá.

Vy jste přišel před sezónou právě z Boleslavi, které se momentálně nedaří. Je pro Vás jejich pozice překvapením?
Pro mě je to velké překvapení. O Boleslavi s Ústím se mluvilo, že to bude tandem v čele ligy. Oba měli špatný začátek, Ústí teď jde nahoru. V Boleslavi postavili nové mužstvo a jsou tam velké tlaky na ty kluky. Co vím, tak ti kluci nejsou v pohodě. Některé už vyhodili, někteří nehrajou sedí na tribuně. Ten tlak tam je a to hráčům nepřidá. Hráči tam špatní určitě nejsou, ale ta psychika dělá iks procent výkonu.

Kadaň Vás angažovala jako hlavní posilu do útoku. Jak jste spokojen se svou produktivitou?
Samozřejmě vedení mělo nějaké představy a pokouším se je naplňovat co to jde. Dáváme ale strašně málo gólů. Jsme asi druhé nejmíň střílející mužstvo, takže zatím tu svojí produktivitu nesleduju. Člověk se na to nesmí myslet, protože to svazuje ruce. Doufám, že stoupne produktivita celého týmu a pak to půjde samo.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže