Ú s t í n/L. - V rámci 29. kola nás čeká soupeř z dalekého Slezska. Tým AZ RESIDOMO Havířov, druhý nejlepší tým soutěže, co se týče venkovních zápasů. Potvrdí Slovan zlepšující se výkony podpořené dobrými výsledky a oplatí Havířovu porážku z prvního vzájemného utkání? Přijďte se přesvědčit sami. Utkání startuje ve středu 28.11.2018 od 18:00.

Tváří v tvář: HC Slovan – AZ RESIDOMO Havířov

AZ RESIDOMO Havířov

Svěřenci trenéra Jiřího Režnara měli v pondělí volný los a měli tak více času na regeneraci a přípravu na toto střetnutí. AZ zažívá aktuálně příjemnější část sezony. Hokejistům ze Slezska patří 7. místo v tabulce Chance Ligy, a to při zisku čtyřiceti dvou bodů. Z posledních patnácti odehraných utkání poznal Havířov hořkost porážky pouze čtyřikrát. Co se týče venkovních utkání, tak je Havířov druhým nejlepším týmem v soutěži. Z dosavadních třinácti venkovních utkání si přivezl zpět domů celkem osm výher. Jedna z věcí, která však Slezský tým trápí je koncovka. Čtyři a sedmdesát branek je řadí na třetí nejméně produktivní tým v soutěži. Méně branek vstřelila pouze Kadaň (60) a Benátky (59).

Co se týče individuálních statistik, tak nejvíce prostoru na ledové ploše dostává v průměru na zápas obránce, který zná ústecké prostředí z působení v sezoně 2012-2013, Jakub Matai, který má v průměru na zápas čas na ledě 20 minut a 36 vteřin. Z útočníků je nejvíce vytěžovaným hráčem Slovák Branislav Rehuš, který má průměr času na zápas 19 minut a 53 vteřin. V brankovišti Havířova vládne, Ondřej Bláha, který odchytal celkem jedna dvacet utkání s úspěšností zásaů 89,04%.

Sestava AZ RESIDOMO Havířov z minulého kola:

Bláha (Dufek) – Matai, Chroboček, Rutar, Staněk, Mrowiec, Bořuta, Dudek – O. Procházka, F. Seman (A), Gřeš – L. Bednář, Haas (A), Maruna (C) – Rehuš, R. Veselý, Kotala – Macuh, Cihlář.

Poslední odehrané utkání:

AZ RESIDOMO Havířov - Rytíři Kladno 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 54. Maruna (Staněk, Haas) – 21. Vampola (Strnad, Machač), 40. Zikmund (Strnad, Vampola), 42. Říha (Nash, Vampola).

HC Slovan Ústí nad Labem

Sestava z minulého kola:

Stezka (Volke) – Zukal, Látal, Jeřábek, Weinhold, Mert, M. Zdvořáček, M. Jandus – Chrpa, L. Volf, Severa – Melka, Jícha, Jánský – Krliš, Davídek, Tůma – T. Jandus, Kropáček, Pšenička.

Poslední odehrané utkání:

Rytíři Kladno - HC Slovan Ústí nad Labem 3:2 po sn. (1:2, 1:0, 0:0).

Branky a nahrávky: 8. Machač (Kubík), 31. J. Strnad (Redlich), 63. J. Strnad (Vampola) – 1. Jícha (Jánský, Melka), 13. Jícha (Melka)

Vzájemný zápas

První vzájemné utkání této sezony se odehrálo na Slezsku a přineslo celkem devět branek. Slovanu však nepřineslo ani bod, a to i přes to, že Slovan šel v první třetině do dvoubrankového vedení.

AZ RESIDOMO Havířov - HC Slovan Ústí nad Labem 6:3 (0:2, 3:0, 3:1).

Branky a nahrávky: 21. R. Veselý (Rehuš), 32. F. Seman (R. Veselý, Rehuš), 35. Gřeš (Pořízek, Kotala), 45. R. Veselý (Rehuš, Bořuta), 46. Bořuta, 60. R. Veselý (Rehuš, Gřeš) – 16. D. Merta (Vrdlovec), 16. Severa (L. Volf), 41. L. Volf (Severa).
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže