Ústí nad Labem - Ústecké hokejisty čeká v rámci 26. kola Chance ligy venkovní zápas. Po domácím duelu s Budějovicemi tým vedený Martinem Štěpánkem a Tomášem Marešem míří do Prostějova. Slovanu se v poslední době proti tomuto týmu příliš nedaří, a tak má svému soupeři co vracet.

Tváří v tvář Prostějov vs Ústí

LHK Jestřábi Prostějov

Hokejisté Prostějova se nachází v tabulce na čtvrté pozici a jejich výkony tomu odpovídají. Ve všech z posledních pěti zápasů bodovali. Přerovu podlehli na nájezdy 3:4 (góly Dvořáček 2, Karpov), porazili nynějšího lídra Chance Ligy, České Budějovice 5:3 (Žalčík 2, Luňák, Mikliš, Divíšek). Následovala jednoznačná výhra v Kadani 6:2 (Divíšek 3, Karpov, Zdráhal). Dalším těžkým soupeřem bylo Kladno. Rytíři sice vedli o dva góly, ale ve třetí třetině dokázali Karpov s Dvořáčkem vyrovnat, a tak Prostějov vyválčil bod. Prodloužení rozhodl kladenský Zikmund. V zatím posledním utkání vybojoval Prostějov tři body na ledě Havířova, vyhrál 3:2 (Venkrbec 2, Zdráhal).

Kanadskému bodování Chance ligy vládne s třiatřiceti body (15+18) Tomáš Divíšek. V elitní desítce produktivity ligy sice další prostějovský hráč není, ale to nic nemění na tom, že má tento klub nejvíce vstřelených branek v soutěži. 23 odehraných zápasů a 91 gólů. Jestřábi nemají jen jednu formaci, která se prosazuje, prakticky všichni hráči se podílí na brankách.

Utkání přinese zajímavou konfrontaci nejofenzivnějšího týmu s mužstvem, které má druhý nejvyšší počet inkasovaných branek. Slovan inkasoval 94 gólů (více jen Kadaň 108).

Vzájemné zápasy

Jedná se o 30. vzájemný zápas v novodobé historii. Bilance předchozích je příznivá pro Slovan. 15 výher, 3 výhry v prodloužení či nájezdech, 8 proher a 3 prohry v prodloužení či nájezdech. V poslední době má však převahu Prostějov. Ten z posledních sedmi utkání vyhrál hned šest. Slovan tohoto soupeře naposledy porazil 17. února 2018, vyhrál 4:2 (Severa 2, Bernad, Merta). Nejčastějším výsledkem je výhra Ústí 4:1.

Poslední utkání obou celků

AZ Havířov – LHK Jestřábi Prostějov 2:3
(2:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Kotala (Cihlář), 16. Maruna (Haas) – 6. Venkrbec (Dvořáček), 12. Račuk (Žálčík, J. Zdráhal), 56. Venkrbec.
Sestava Prostějova: Neužil – Rašner, Mikliš, Havlík, D. Kolář, J. Zdráhal, Bažant – Karpov, Divíšek, Nouza – Starý, Račuk, Žálčík – L. Luňák, Venkrbec, Dvořáček – Matýs, Prokeš, Krejčiřík.

HC Slovan Ústí nad Labem – HC Motor České Budějovice 0:4
(0:0, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 22. M. Novák (Gilbert, Kutlák), 31. Pýcha (Babka, Šimánek), 48. Fillman (Pýcha, R. Přikryl), 52. Gilbert (M. Novák)<
Sestava Ústí: Stezka – M. Jandus, Látal, Weinhold, Jeřábek, M. Zdvořáček (A), Mert, Zukal – Jánský, T. Jandus (C), Melka – Severa, L. Volf, Chrpa – Tůma, Pšenička, Davídek (A) – Jícha, Kropáček, Krliš.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže