Ú s t í n/L. - Nejlepší pozvánkou na utkání s vedoucím týmem soutěže, českobudějovickým Motorem, je fakt že hokejisté Slovanu přivezli z přerovské Meo areny v sobotu tři body! Utkání s Českými Budějovicemi startuje na ústeckém ledě v pondělí 19.11.2018 od 18:00. Partnerem utkání je Lukana, která si pro vás připravila několik novinek.

Tváří v tvář: HC Slovan - ČEZ Motor České Budějovice

ČEZ Motor České Budějovice

Svěřenci dvojnásobného mistra světa Václava Prospala můžou být s probíhajícím ročníkem Chance ligy spokojeni. Po 24. kolech jsou jejím lídrem. V dosavadních dva a dvaceti utkáních získali celkem čtyřicet devět bodů. České Budějovice měly před dnešním utkáním volný los, ale předešlé utkání zvládly, když ve šlágru soutěže vyhrály na ledě Rytířů z Kladna. Motor se můžou spolehnout hlavně na domácí utkání, kde má průměrnou návštěvnost necelých šest tisíc fanoušků na utkání a neprohrály zde v základní hrací době ani jedenkrát. Venku je Motor přeci jen hratelnějším soupeřem, a v jedenácti dosavadních utkáních odjížděl z ledu soupeře celkem pětkrát poražen.

Zkušenosti s ústeckým dresem má celkem trojice aktuálních hráčů v kádru Motoru. Nutné je zmínit Martina Nováka, který v Ústí nad Labem s hokejem začínal. Dále zmíníme Miloslava Čermáka, který působil na severu Čech v sezonách 2011-2013 a Zdeněk Doležal, jenž zde strávil sezonu 2016-2017. Co se týče individuálních statistik hráčů z jihu Čech, tak nejvíce prostoru na ledové ploše dostává v průměru na zápas obránce, historicky druhý sympaťák druhé nejvyšší soutěže Mitchell Fullman, který má v průměru na zápas čas na ledě 21 minut a 24 vteřin. V brankovišti Českých Budějovic odchytal nejvíce utkání brankář Jan Strmeň. V celkem patnácti odchytaných zápasech má procentuální průměr úspěšnosti zásahů 91,52%.

Sestava Motoru z minulého kola:

Strmeň (Da. Svoboda II) – Vydarený, Plášil, Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin – Čermák, R. Přikryl, Heřman – M. Novák, Gilbert, Endál – Šimánek, Dančišin, Babka – Beránek, Bradley, Z. Doležal – Doktor.

Poslední odehrané utkání:

HC Rytíři Kladno – ČEZ Motor České Budějovice 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 25. Machač, 45. Kubík (Machač, Nash) – 32. Fillman (Bradley, Kutlák), 47. Endál (M. Novák, Gilbert), 57. Z. Doležal (Pavlin)

HC Slovan Ústí nad Labem

Sestava z minulého kola:

Stezka (J. Dlouhý) – Eminger, Látal (A), Weinhold, Jeřábek, M. Zdvořáček (A), Mert – Jánský, T. Jandus, Melka (C) – Severa, L. Volf, Chrpa – Planý, Kropáček, Jícha – Tůma, Davídek, Krliš..

Poslední odehrané utkání:

HC Zubr Přerov - HC Slovan Ústí nad Labem 0:1 (0:0, 0:1, 0:0).

Branky a nahrávky: 30. Chrpa (Severa, L. Volf).

Vzájemný zápas

První vzájemné utkání této sezony se odehrálo na jihu Čech v rámci 10. kola a vyhrál jej domácí Motor rozdílem dvou branek.

HC Motor České Budějovice- HC Slovan Ústí nad Labem 4:2 (2:0, 0:0, 2:2).

Branky a nahrávky: 5. Čermák (Pavlin, Gilbert), 12. Šimánek (Pýcha, R. Přikryl), 49. M. Novák (Bradley, Fillman), 57. Čermák (Vydarený, Bradley) – 45. Vrdlovec (Melka), 53. Melka (Březák, Pšenička).
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže