Ú s t í n/L. - Ačkoliv Slovan v posledním mistrovském utkání prolomil černou sérii 13 porážek v řadě nad Benátkami nad Jizerou, tak reprezentační přestávka přišla ústeckému týmu vhod. V reprezentační pauze, která bude dlouhá deset dní se Slovan může zaměřit na herní nedostatky, nebo doléčit zranění.

Do posledního zápasu před reprezentační přestávkou šlo do zápasu s Benátkami nad Jizerou (5:2) 17 hráčů včetně dvou brankářů a dva junioři, kteří do hry nakonec nezasáhli. Hned 7 hráčů se nacházelo na marodce (Vágner, Látal, Zukal, Jánský, Roubík, Melka a Merta). Ostatní si plnili své povinnosti ve svých kmenových klubech: Březák, Jícha (oba Litvínov), Pšenička (Sparta Praha), Kropáček (Sparta Praha - junioři), Kousal (Mladá Boleslav).

Nicméně po reprezentační přestávce čeká Slovan těžká prověrka. V pondělí zamíří na led ex-ligové Jihlavy, ve středu doma přivítá pražskou Slavii a poté vyjedou na Moravu do Meo arény, kde změří síly se Zubry.

Tabulka nevypadá na první pohled vůbec dobře. Po odehraných 21 kolech se nacházíme na posledním 15. místě s 12 body. Na předposlední Kadaň ztrácíme čtyři body, na pozice zaručující play-off propastných 21 bodů.

Kanadské bodování vede Antonín Melka (8+9) společně s Danielem Vrdlovcem (4+13), kteří shodě nasbírali 17 kanadských bodů. Na dostřel je za zkušenou dvojicí bojovník Lukáš Volf (6+10), který nasbíral pouze o jeden kanadský bod méně. Statistikám obrancům vládne Martin Vágner (2+6), který zblokoval suveréně nejvíce střel soupeře (36 bloků). Druhým v pořadí v počtu blokovaných střel je Matěj Hes (22 bloků). Domácímu kapitánovi Martinu Vágnerovi patří ještě jedna první pozice. Ze všech hráčů strávil průměrně největší čas na ledové ploše (22:36). Statistiku pravdy +/- ovládá obránce Martin Weinhold (+6).

Brankářské statistiky podle úspěšnosti zákroků ovládá nadějný Aleš Stezka (90.29 %), nejvíce času strávil mezi třemi tyčemi naopak Jan Dlouhý (636 minut). Všichni tři brankáři si připsali po jednom vítězství.

V přesilových hrách Slovanu patří desátá pozice, při početní výhodě jsme v letošní sezóně vstřelili 17 branek. Oslabení bude asi nejčastěji nacvičovaná situace během reprezentační přestávky. Žlutomodrým patří poslední příčka s úspěšností (71.28%). Při oslabení svěřenci Tomáše Mareše a Martina Štěpánka vstřelili dvě branky. V průměrné domácí návštěvnosti patří Slovanu i vzhled k výsledkové krizi přijatelné desáté místo. Průměr diváků na jedno domácí utkání čítá 1 209 diváků (průměrná návštěvnost z minulé sezóny 1 357 diváků).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže