B r n o - „Tlak tu samozřejmě je, navíc ještě přijelo Ústí, které se pomalu rozjíždí po slabším začátku. Ale my potřebujeme bodovat,“ řekl před zápasem jasně trenér modrobílých PaedDr. Svatopluk Číhal. Hokejisté Ústí však uštědřili brněnské Kometě čtvrtou porážku v řadě. Šňůra šesti duelů bez porážky je zapomenuta a fanoušci už zase mluví opačně.

V sestavě se poprvé objevil i navrátilec Miroslav Barus, jenž se po měsíci vrátil z Itálie za lepším hokejem. Naskočil do třetího útoku na centra mezi Appela a Říhu. „Čekám, že bude sbírat puky a těm dvěma je rozdávat,“ specifikoval před zápasem roli někdejšího extraligového mistra domácí kouč PaedDr. Svatopluk Číhal. „Tahle lajna zatím dostávala moc gólů, což se musí změnit,“ konstatoval.

„Jeli jsme do Brna s tím, že nás čeká velice těžké utkání, což se také potvrdilo. Brno má nejvíce vstřelených gólů v soutěži a hraje hodně útočný hokej,“ potvrdil hostující trenér Vladimír Evan.
Proto ústečtí přijeli hrát ze zajištěné obrany a podali velice koncentrovaný výkon. Zlomový moment nastal ve druhé třetině, kdy byl poměr vyloučených 1:5. „A nám se podařilo vstřelit v oslabení minutu před koncem třetiny třetí gól. Jsem velmi spokojen s předvedenou hrou našeho mužstva,“ kvitoval kouč Ústeckých Lvů Evan.

„Věděli jsme, že Ústí je kvalitní soupeř, který po takovém rozpačitém začátku se už zjevně dostává do síly, která v tom mužstvu je,“ mínil domácí kouč PaedDr. Svatopluk Číhal.
„Ovšem my už jsme po třech prohrách chtěli, alespoň zabodovat nějakým způsobem, což se nám nepodařilo, bohužel nás přibrzdila první branka, ale zápas rozhodly dvě hrubé chyby našich hráčů,“ konstatoval Číhal.
„Musíme hrát více z obrany. Ale to není jen záležitost obránců, nýbrž celé pětky. Každé zaváhání útočníka v obranné fázi je půl inkasovaného gólu,“ ví Číhal. Každá vstřelená a obdržená branka totiž rozhoduje. „Zápasy jsou vyrovnané, moc gólů nepadá,“ všiml si. „Chtěli jsme dohrát v klidu, což se, bohužel, nepodařilo,“ dodal.

Ústečtí měli dobrý vstup do utkání, když ve druhé minutě dali Válou první branku zápasu. „Což jsme potřebovali, abychom hráli v klidu. Jen škoda že jsme si vedení nepojistili,“ mínil ústecký golman Lukáš Sáblík. „Protože se nám zatím nedaří druhé třetiny, které máme ze všech nejhorší.“ A také hned v úvodu druhé části utkání Kometa Říhou po příhrávce navrátilce Baruse srovnala skóre. „Naštěstí jsme to ještě dokázali otočit a snad poprvé v sezóně druhou třetinu zvládli,“ kvitoval Sáblík. V poslední části zápasu už hosté jen čekali co Kometa vymyslí. „Brno se muselo nutit do hry a to nám vyhovovalo. Myslím že jsme měli zbytečně moc vyloučených, ale to se dá venku čekat. Z naší strany to byl výborný zápas a jsme rádi za tři body,“ potvrdil.
V Ústí určitě myslí pouze a jen baráž. „Máme tady hodně nových kluků a mančaft se teprve začíná sehrávat. Určitě máme velké rezervy a je to jen otázka času, kdy se to zvedne a mančaft se vyhraje,“ glosoval Sáblík.

„Ústí bylo lepší mají kompaktnější tým a vyrovnané čtyři pětky a každá může rozhodovat zápasy,“ připomněl forvard třetí řady David Appel. „Navíc nám štěstíčko v posledních zápasech vůbec nepřeje. Každý den není posvícení a nevyhrává se pořád, ale budeme bojovat dál,“ vzkázal všem fanouškům Appel.



Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže