Ú s t í n/L. - V rámci 19. kola zavítá na led Slovanu nováček soutěže z ostravské Poruby. Utkání bude ve znamení oslav 100 let české státnosti. Střetnutí bude zahájeno českou státní hymnou a Slovan nastoupí ve speciálních dresech, jejichž hlavní motivem bude česká vlajka. Utkání startuje v sobotu od 16:00 a úvodní vhazování provede bývalý kanonýr Slovanu David Pazourek.

Tváří v tvář: Slovan – HC RT TORAX Poruba 2011

HC RT TORAX Poruba 2011

Nováček Chance ligy z ostravské části Poruba zahájil sezonu velmi sympaticky. Hořkost porážky poznal až v pátém kole, kdy padl v prodloužení na ledě Horácké Slavie Třebíč. Aktuální forma Poruby však už tak oslňující není. Z posledních sedmi utkání si svěřenci trenérů Flašara a Sršně připsali celkem pět porážek. Ta poslední přišla v derby, kdy z Ostravy odjel s plným počtem bodů Havířov. Co se týče umístění, patří nováčkovi soutěže po osmnácti ti kolech 11. pozice s pět a dvaceti získanými body.

Nejvíce prostoru na ledové ploše dostává v dresu Poruby Ctirad Ovčačík, který má v průměru na zápas čas na ledě 22 minut a 23 vteřin. V brankovišti Ostravanů jednoznačně vládne Daniel Dolejš, který ve třinácti dosavadních zápasech drží průměr zásahů na slušných 91,63%.

Sestava Poruby z minulého kola:

Dolejš – Dundáček, Ovčačík (A), Urbanec, Matějíček, Adam, Čypas – Vymazal, Illéš, Rubner – J. Káňa (A), Zdeněk (C), Ollender – Jankovský, T. Jáchym, Kanko – Fojtík, Baláž, Toman – Häring..

Poslední odehrané utkání:

HC RT TORAX Poruba 2011- AZ RESIDOMO Havířov 2:4 (2:1, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 3. Baláž (Urbanec, Matějíček), 19. Illéš (Vymazal, Urbanec) – 6. Jergl (Dudek, Pořízek), 48. Maruna (Bořuta, F. Seman), 58. Kotala (Rehuš, F. Seman), 60. Matai.

HC Slovan Ústí nad Labem

Slovanu patří v tabulce stále poslední 15. místo. Severočeši čekají na plný bodový zisk již deset utkání, kdy naposledy vyhráli v Benátkách nad Jizerou. Nová trenérská dvojice Tomáš Mareš a Martin Štěpánek však už přivezla se svým týmem alespoň bod, a to za prohru v prodloužení na ledě Třebíče. Brankoviště Slovanu aktuálně patří posile z Chomutova Aleši Stezkovi , který si připsal ve dvou zápasech 70 úspěšných zásahů s úspěšností zásahů 89,74%.

Sestava z minulého kola:

Stezka (J. Dlouhý) – Weinhold, Hes, Látal, Březák, M. Zdvořáček, Zukal – L. Volf, Vrdlovec (C), D. Merta – Severa, Roubík (A), Melka (A) – Chrpa, P. Kousal, Davídek – Tůma, Kropáček, T. Jandus.

Poslední odehrané utkání:

HC Slovan Ústí nad Labem – HC Stadion Litoměřice 2:4 (0:1, 0:2, 2:1).

Branky a nahrávky: 46. Melka (Weinhold), 54. Roubík (Zukal) – 18. Buchtela, 25. Rousek (Jebavý, M. Havelka), 38. Flynn (Marcel, Strejček), 42. J. Kloz (Rousek, Korkiakoski)

Vzájemný zápas

Na vzájemné střetnutí z této sezony nemá Slovan vůbec dobré vzpomínky. V Ostravě v rámci 4. kola padl vysoko 7:3 .

HC RT TORAX Poruba 2011 - HC Slovan Ústí nad Labem 7:3 (1:2, 4:0, 2:1).

Branky a nahrávky: 7. Hudeček (J. Káňa, Illéš), 29. Toman (Baláž, Ollender), 30. T. Jáchym (Matějíček, D. Krenželok), 38. Kanko (D. Krenželok), 39. Hudeček (Illéš, Dundáček), 54. Ovčačík (T. Jáchym, Zdeněk), 56. Urbanec (Hudeček) – 4. M. Vágner (J. Havel, J. Dlouhý), 9. Krliš (Tůma, Davídek), 43. T. Jandus (Chrpa, L. Volf).
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže