Ú s t í n/L. - Aleš Stezka v letošní sezóně nastupoval za Piráty Chomutov a do Ústí nad Labem přišel pomoc formou střídavých startů zhruba před týdnem. Má už za sebou odchytaný zápas proti Třebíči, a také odchytal před domácími fanoušky severočeské derby s Litoměřicemi. Jak je tu spokojený?
Jak byste zhodnotil dnešní utkání proti Litoměřicím?

Myslím si, že to dnes nebylo úplně optimální, byly tam v první třetině nějaké chyby, ale za stavu 0:1 jsme tam měli nějaké šance a přesilovky, které kdybychom proměnili, tak by to také vypadalo jinak. Dostali jsme i další branky a za stavu 0:4 se těžce dostává zpět do zápasu. Poslední gól jde hlavně za mnou, jelikož protihráč střílel z nulového úhlu a já nechal skulinku u své tyče, kdyby ta branka nepadla, tak by to také vypadalo jinak, za stavu 2:3 se hraje líp. Ve třetí třetině jsme začali pořádně hrát, ale to musíme od začátku utkání, a ne až v poslední periodě.

Jak se zrodily střídavé starty do Ústí nad Labem?

Tak vzniklo to z toho důvodu, že do Chomutova přišel finský brankář, který nám měl udělat konkurenci, a proto, že se tam nedařilo, tak jsem dostal na výběr, kam mohu jít hrát, ale já jsem rád, že jsem mohl jít do Ústí, nejenom že je to blíž, ale znám tu i kluky. Vím i od kluků z Chomutova, že je tu super parta, tak jsem řekl hned, že chci do Ústí.

Jaká je parta v kabině, jak s ostatními hráči vycházíte?

Já jsem maximálně spokojený, hned jak jsem přijel první den, tak úplně super, tady jsou všichni kluci strašně v pohodě a parta je parádní. Věřím tomu, že se to tu vše překloní na naši stranu a začne se vyhrávat.

Vidíte rozdíl v porovnání s Extraligou a druhou nejvyšší soutěží?

Je to velký rozdíl, jelikož Extraliga je pomalejší, hrají tam zkušenější hráči, a je tam vidět hlavně taktický hokej, který u Chance Ligy moc není. Druhá nejvyšší soutěž je spíše rychlý hokej, který je nahoru a dolů, což je pro brankáře lepší, jelikož je alespoň v permanenci, ale to nemění nic na tom, že musí chytit puk v první lize nebo v Extralize. Já jsem jedině rád, že Ústí vyšlo vstříc, že tu můžu být. Jsem za tu šanci rád a mockrát děkuji vedení Slovanu a všem tady v klubu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže