Ú s t í n/L. - V pořadí druhé severočeské derby s Kališníky čeká hokejisty Slovanu v rámci 17. kola. Tentokrát se Slovan představí na domácím ledě a má Litoměřicím co vracet. Utkání startuje v pondělí 22.10.2018 od 18:00.

Tváří v tvář: Slovan – HC Stadion Litoměřice

HC Stadion Litoměřice

Stadionu zatím patří po šestnácti odehraných zápasech 8. místo v tabulce Chance Ligy. V první čtvrtině soutěže navíc Kališníci dokázali získat skalpy favoritů soutěže jako je Motor, Kladno nebo Jihlava. Dle slov trenéra Tvrzníka zdobí mladý tým Stadionu hlavně týmovost a bojovnost. A jak zhodnotil vládce litoměřické střídačky Daniel Tvrzník první čtvrtinu soutěže: „Zatím musíme hodnotit pozitivně, protože až na zápas s Kadaní se nám takřka všechna utkání herně vydařila. Myslím si, že jejich většinu jsme odehráli velice dobře. Vystupujeme jako tým. Kluci plní, co mají. I když bodů mohlo být víc.“

Nejvíce prostoru na ledové ploše dostává v dresu Kališníků ústecký odchovanec Jan Kloz, který má v průměru na zápas čas na ledě 20 minut a 32 vteřin. Hned za ním a druhým nejvytěžovanějším hráčem je Fin Markus Korkiakoski, který strávil na ledě v průměru na zápas 19 minut a 18 vteřin. V brankovišti Stadionu se od začátku ročníku vystřídali již tři brankáři. Nejvíce odchytaných zápasů má však Tomáš Král, který si v devíti dosavadních zápasech drží průměru zásahů na 90,68%.

Sestava Litoměřic z minulého kola:

Michajlov – Marcel, Gaspar, Smetana (C), Málek, Jebavý (A), Strejček, Dajčar – Korkiakoski, Kloz, Rousek – Voženílek, Flynn, Řehoř – Machala, Zadražil, Jirásek – J. Dvořák, Havelka, Šik.

Poslední odehrané utkání:

HC Stadion Litoměřice - AZ RESIDOMO Havířov 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Kloz (Rousek, Korkiakoski), 28. Kloz (Rousek, Korkiakoski), 29. Havelka (Strejček, J. Dvořák).

HC Slovan Ústí nad Labem

Slovanu patří v tabulce stále poslední 15. místo. Severočeši však po sedmi zápasech konečně dokázali bodovat. Nová trenérská dvojice Tomáš Mareš a Martin Štěpánek přivezla se svým týmem v minulém kole bod za prohru v prodloužení na ledě Třebíče. Poprvé v sezoně hájil brankoviště Slovanu brankář Chomutova Aleš Stezka , který si připsal 31 úspěšných zásahů.

Sestava z minulého kola:

Stezka (Groh) – Hes, M. Jandus, Březák, Látal, Zukal, M. Zdvořáček – D. Merta, Vrdlovec, Chrpa – Melka, Roubík, Severa – T. Jandus, L. Volf, P. Kousal – Davídek, Čermák, Tůma.

Poslední odehrané utkání:

Horácká Slavia Třebíč - HC Slovan Ústí nad Labem 4:3 pp. (1:1, 1:1, 1:1 – 1:0).

Branky a nahrávky: 6. Střondala (D. Mikyska, J. Čejka), 35. Paták (Střondala), 49. Kusko (Nedvídek, Szathmáry), 61. L. Horký (Vodný) – 9. P. Kousal (L. Volf), 34. P. Kousal (D. Merta), 47. Látal (Roubík).

Vzájemné zápasy

V ročníku 2017/2018 se oba týmy střetly v základní části celkem čtyřikrát a Slovan byl úspěšný ve třech případech, když vždy vyhrál za tři body (3:1, 4:1, 3:1). Jen v jednom utkání v loňské sezoně Slovan padl, a to na ledě Kališníku po samostatných nájezdech 3:2. V letošním ročníku jsme již měli možnost sledovat jedno derby, to vyznělo v Kalich areně jednoznačně pro domácí Litoměřice, které brali vítězství 6:1. .

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže