Ú s t í n/L. - Slovan čeká v rámci 14. kola dlouhá cesta do Havířova. Na lavičce se poprvé v letošní sezoně objeví staronová trenérská tvář Tomáš Mareš. Zafunguje impuls nového trenéra a odveze si Slovan z Havířova nějaký bod? Utkání začíná v Havířově 15.10.2018 v 18 hodin.

Tváří v tvář: AZ RESIDOMO Havířov vs. HC Slovan Ústí nad Labem

AZ RESIDOMO Havířov

Havířov v loňském ročníku skončil na sedmém místě po základní části a zahrál si tak play off. V němž narazil na českobudějovický Motor a po porážce 4:1 na zápasy skončila moravskoslezskému klubu sezona.

Havířov letos slaví 90 ti leté výročí založení klubu a prozatím mu patří v tabulce Chance ligy desátá pozice se sedmnácti získanými body. Residomo mělo v předešlém kole volný los, a tak budou svěřenci trenéra Jiřího Režnara jistě natěšení na souboj se Slovanem. Havířov aktuálně prožívá nelichotivou sérii, když se mu z posledních čtyř zápasů nepodařilo vybojovat ani bod. Poslední výhru však AZ zapsal doma proti vedoucímu týmu soutěže, Českým Budějovicím v poměru 4:2.

Nejvíce prostoru v dresu Havířova na ledové ploše dostává zatím bývalý ústecký obránce Jakub Matai, který má v průměru na zápas čas na ledě 20 minut a 22 vteřin. Z ofensivních hráčů dostává nejvíce prostoru Radek Veselý, který strávil na ledě v průměru na zápas 19 minut a 40 vteřin. Jedničkou Havířova v brance je v letošním ročníku Ondřej Bláha, který má procentuální průměr zásahů v jedenácti odchytaných zápasech 89,90 %.

Sestava Havířova z minulého kola:

Bláha (Matoušek) – Matai, Zdeněk, Bořuta, Chroboček, Rutar, Mrowiec, Ševěček, Macuh – Gřeš, Pořízek, Bambula – R. Veselý, Mastič, Rehuš – Maruna, Haas, L. Bednář – Pawliczek, O. Procházka.

Poslední odehrané utkání:

Rytíři Kladno - AZ RESIDOMO Havířov 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Vampola (J. Říha, Nash), 20. Vampola (J. Strnad, P. Hořava), 48. Hajný (T. Kaut) – 2. Maruna (Haas), 42. L. Bednář (Maruna).

HC Slovan Ústí nad Labem

Slovanu patří v tabulce aktuálně až 13. místo. Severočeši prohráli posledních sedm utkání v řadě a čekají na plný bodový zisk od zápasu v Benátkách, které se datuje na 22.9.2018

Po prohraném utkání v Kadani (1:2) na vlastní žádost odstoupil od A mužstva trenér Jan Čaloun. Po posledním utkání s Kladnem (4:8) byl odvolán druhý trenér A mužstva Vladimír Machulda. Slovan povede poprvé na střídačce v letošní sezoně v utkání v Havířove nový kouč Tomáš Mareš, jenž místní ústecké prostředí z nedávného působení velmi dobře zná.

Sestava z minulého kola:

J. Dlouhý (28. Groh) – M. Vágner (C), Weinhold, Březák, M. Jandus, Hes, M. Zdvořáček, Mert – Melka (A), Vrdlovec (A), Chrpa – T. Jandus, Pšenička, Jícha – P. Kousal, L. Volf, Tůma – Severa..

Poslední odehrané utkání:

HC Slovan Ústí nad Labem – Rytíři Kladno 4:8 (0:2, 2:4, 2:2).

Branky a nahrávky: 29. P. Kousal (Jícha), 30. Weinhold (Severa, T. Jandus), 46. Melka (M. Vágner, Chrpa), 47. L. Volf (TS) – 10. Zikmund (Kubík), 20. Redlich (Vampola, Kubík), 28. J. Strnad, 34. Vildumetz (Svedlund, T. Kaut), 36. T. Kaut (Redlich, Kružík), 40. Kružík (Vildumetz, Kehar), 46. Zikmund (P. Hořava, Vildumetz), 52. Redlich (Zikmund).

Vzájemné zápasy

V ročníku 2017/2018 se oba týmy střetly v základní části celkem čtyřikrát a Slovan byl úspěšný pouze v prvním měření sil, když vyhrál na ledě Havířova 8:4. Ostatní tři střetnutí vyhrál moravskoslezský klub za tři body (2:0, 4:2, 7:2) .

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže