Sestavování týmu v letošní sezóně nebylo jednoduché, protože Slovan prochází generační proměnou a věříme, že kvalitním a náročným tréninkem budeme do budoucna úspěšní, sdělili redakci trenéři A týmu Vladimír Machulda a Jan Čaloun.
Jak hodnotíte začátek sezóny?

Čaloun: Co se týče postavení v tabulce, tak určitě současný stav není optimální. Je třeba si uvědomit, že tým prochází generační obměnou a nikdo nedokáže říci, kdy se dostaví výsledky. Tým si zvyká i na odlišné tréninkové dávky, z kterých můžeme v budoucnu těžit. Máme velmi mladé mužstvo, vyjma hráčů Roubíka, Vágnera, Melky a Vrdlovce. Spousty kluků ještě loni hrálo juniorskou soutěž, tudíž mají minimální zkušenosti se seniorským hokejem. Tito mladí hráči potřebují mít disciplínu, řád a dostatek náročných tréninků.

Machulda: Až na výjimky, jsme v žádném utkání vyloženě herně nepropadli. Prohráli jsme šest zápasů o gól, kdy se v utkáních projevila naše herní nezkušenost a z toho pramenily chyby, které rozhodly vyrovnaná utkání v náš neprospěch. S mužstvem denně pracujeme na odstraňování všech detailů a chyb ze zmíněných utkání.

To znamená, že přichází generační obměna Slovanu do budoucna?

Machulda: Ano, chceme pracovat s hráči, kteří budou chtít i v budoucnu hrát za Slovan. Musí, ale splňovat tréninkovou náročnost, herní disciplínu a charakter.

Jak si představujete tvář současného a budoucího Slovanu?

Čaloun: Za uplynulé roky prošlo Slovanem spousty vynikajících hráčů, kteří působí v ambiciózních klubech první ligy a extraligy. V ekonomické situaci Slovanu není možné tyto hráče v Ústí udržet a z tohoto důvodu musíme a chceme pracovat s mladými hráči a hledat nové Roubíky, Vrdlovce, Vágnery atd. Musíme si uvědomit, že se v první lize v posledních letech zvedla sportovní úroveň a my na tento fakt musíme být připraveni. Určitě chceme do budoucna zapracovávat ústecké odchovance, nicméně je důležitá jejich odpovídající sportovní výkonnost včetně přístupu k tréninkovému procesu.

Ano, tomu rozumíme, ale diváci určitě chtějí vítězství Slovanu?

Machulda: Chápeme diváky, ale myslíme si, že za předvedenou hru, nasazení a bojovnost se nemusíme stydět a věříme, že každodenním tvrdým a poctivým tréninkem body přijdou a tímto chceme divákům poděkovat za vaši podporu. Jsme přesvědčeni, že většina hráčů pochopila naše náročné požadavky a musíme zdůraznit, že nálada a soudržnost i přes nepříznivé výsledky je v týmu dobrá.

Jak vypadá současný zdravotní stav mužstva?

Čaloun: Na marodce jsou Jan Látal (angína) a Jaroslav Roubík (naražená žebra z utkání s Přerovem) a Lukáše Zukala v současné době trápí nachlazení.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže