Ústí nad Labem – Slovan odehrál jedenáct zápasů a v tabulce je na třinácté pozici. Ústečtí hokejisté si dokáží šance vypracovat, ale mají problémy se zakončením. „Chtělo by to vyhrát několik zápasů v řadě, abychom se dostali do větší pohody a stoupali v tabulce,“ řekl po utkání s Prostějovem Antonín Melka.

Jak byste zhodnotil poslední utkání?
Řekli jsme si, že budeme hrát bez faulů, protože jsme viděli, že mají dobré přesilovky. Do zápasu jsme vstoupili špatně, třikrát jsme byli vyloučení, čímž jsme soupeře dostali do hry. Prostějov se dostal do dvoubrankového vedení. V závěru třetiny jsme dokázali snížit. Ve druhé a třetí třetině byla naše hra lepší, ale dopláceli jsme na nedisciplinovanost.

V závěru zápasu jste byl vyloučený na 2+2 minuty za vysokou hůl. Tento moment hodně ovlivnil konec utkání, že?
Chtěl jsem napadat soupeře, nadzvednout hokejku, ale netrefil jsem ji. Chtěli jsme se dostat do závěrečného tlaku, který jsem zkazil. Možná jsem do toho souboje neměl ani chodit.

Jaká je momentálně nálada v kabině?
Nálada není úplně nejhorší, chtělo by to už konečně bodovat a udělat nějakou sérii výher. Utkání v Českých Budějovicích nebylo špatné, máme ale smůlu v koncovce. Šance si vytvořit dokážeme, ale s proměňováním je to horší.

Jaké si vzít ponaučení z posledních utkání?
Musíme hrát více disciplinovaně, hrajeme hodně oslabení, což nás stojí síly. Dostáváme poměrně hodně branek, takže musíme zlepšit obranu. Doma bychom na čtyři vstřelené góly měli vyhrát.

Dobrý výkon předvedl také brankář Dominik Groh, že?
Už v Budějovicích nás hodně podržel a i v tomto zápase chytal velmi dobře. Taky nemůže chytit všechno, pravdou ale je, že nás v posledních zápasech drží ve hře, a tak máme šanci bojovat o body.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže