V 11. kole Chance ligy bude Slovan bojovat o cenné body s Prostějovem. Tomu se v posledním utkání podařilo potopit Havířov výhrou 5:0. Úspěchy Jestřábů ale střídají také prohry a pro Ústí by mohl být Prostějov vyrovnaným soupeřem. Zápas se odehraje na ledě žlutomodrých v sobotu 6.10. od 16:00 hodin.

Tváří v tvář: Slovan vs. Prostějov

LHK Jestřábi Prostějov

Jestřábi mají v letošní sezóně na kontě pět výher a čtyři prohry. Získat body se jim podařilo v utkáních proti Vsetínu, Jihlavě a Slavii. Kadaň přestříleli 9:2 a Havířov 5:0. Padli ale proti Benátkám a se silným soupeřem z Kladna prohráli těsně 2:3. Prostějovu se nezadařilo ani proti dalším lídrům Chance ligy, a to proti Přerovu a Českým Budějovicím. Přerov měl navrch a porazil tak prostějovské 4:1, s Jihočechy byl výsledek 3:4.
Výraznými hráči prostějovského celku jsou úspěšní střelci Marek Račuk, Tomáš Divíšek, Tomáš Nouza nebo Lukáš Žálčík. S novou sezónou přišly také nové posily, jednou z nich je i kanadský obránce Rhett Holland. Útok posílil například Tomáš Karpov, který ještě minulou sezónu působil v Anglii.

Vzájemné zápasy

V minulé sezóně měli prostějovští navrch – z celkových čtyř zápasů se jim podařilo nad Slovanem zvítězit třikrát. Nejprve 3:2 a později 4:3. Jednou dokonce vysokou výhrou 1:9. Slovan však potěšil své fanoušky v posledním vzájemném utkání, které se odehrálo na domácím ledě. Po dynamické třetí třetině vyhrálo Ústí 4:2. Momentálně se Prostějov nachází v tabulce o 6 bodů výše než Slovan. Podaří se Severočechům v letošní sezóně vrátit úder?

Poslední zápas z pohledu obou celků

  • HC Slovan Ústí nad Labem – ČEZ Motor České Budějovice 4:2 (2:0, 0:0, 2:2)
    Branky a nahrávky: 5. Čermák (Pavlin, Gilbert), 12. Šimánek (Pýcha, R. Přikryl), 49. M. Novák (Bradley, Fillman), 57. Čermák (Vydarený) – 45. Vrdlovec (Melka), 53. Melka (Březák, Pšenička).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Groh (J. Dlouhý) – M. Vágner, Zukal, Březák, M. Jandus, Jeřábek, Weinhold, Mert – Melka, Vrdlovec, L. Volf – T. Jandus, Pšenička, Jícha – Krliš, Davídek, Tůma – Chrpa, Severa.
  • LHK Jestřábi Prostějov – AZ Havířov 5:0 (2:0, 0:0, 3:0)
    Branky a nahrávky: 18. Nouza (Prokeš), 19. Karpov, 49. Starý (Žálčík), 49. Divíšek (Nouza), 50. Dvořáček (Matýs).
    Sestava LHK Jestřábi Prostějov: Štůrala – Rašner, Mikliš, Foltýn, Bažant, D. Kolář, J. Zdráhal – Karpov, Divíšek, Nouza – Starý, L. Luňák, Žálčík – Račuk, Venkrbec, V. Meidl – Matýs, Prokeš, Dvořáček.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže