Ú s t í n/L. - Dlouho očekávaná a léta žádaná druhá ledová plocha v Ústí nad Labem se stává skutečností! Do dvou let by měla vedle stávajícího zimního stadionu vyrůst nová ledová plocha. O její vybudování se postará společnost PADOK Investments, která do výstavby vloží 80 až 100 milionů korun. Stavba vznikne na městském pozemku, který si firma bude dlouhodobě pronajímat od města. Tento záměr podpořila většina zastupitelů již v květnu letošního roku. Jedná se o dobrou zprávu pro všechny milovníky bruslení i hokeje. Stávající zimní stadion je přetížený nejen sportovními kluby, ale i kulturními akcemi, které se zde konají. Nová hala je tak více než potřeba. Hlavním partnerem konceptu výstavby stadionů ICERINK je společnost ŠKODA AUTO.

„Projekt vybudujeme bez jakýchkoliv nároků na dotace, tedy čistě ze soukromých peněz. Ústí nad Labem je prvním městem mimo hlavní město Prahu, kde postavíme zimní stadion nové generace. Pražskému ICERINKu se daří nadmíru dobře, veřejnost jej kladně přijala, proto věřím, že podobně to dopadne i v Ústí nad Labem,“ říká jeden ze spolumajitelů investiční společnosti PADOK Petr Novotný. Firma, která bude provozovat stadion bude mít své sídlo právě v Ústí nad Labem.

Tréninkový stadion svým návštěvníkům nabídne jednu ledovou plochu. Stavba bude přímo propojena se stávajícím zimním stadionem, aby bylo možné využít v případě potřeby i jeho zázemí.

Hlavním partnerem projektu se stala společnost ŠKODA AUTO. „Angažmá značky ŠKODA v tomto fascinujícím sportovním odvětví hraje od počátku devadesátých let minulého století klíčovou roli v naší sponzoringové strategii. Značnou měrou přispělo k výraznému posílení image a známosti značky ŠKODA nejen v  České republice, ale i na dalších trzích, kde působíme,“ říká Petr Janeba, vedoucí marketingu ŠKODA AUTO Česká republika. „Již více než čtvrtstoletí je značka ŠKODA oficiálním hlavním partnerem světových hokejových šampionátů, pomáhá rozvíjet hokej jak na národní, tak i mezinárodní úrovni. Věřím, že ŠKODA ICERINK v Ústí nad Labem bude díky svému jedinečnému přístupu k výchově mládeže inspirací pro vybudování konceptu ICERINK i v dalších českých městech,“ doplňuje Petr Janeba.

Největší přidanou hodnotu pro své okolí spatřují investoři v  přístupu k  výchově mládeže. Pod dohledem zkušených trenérů bude na stadionu probíhat výchova mládeže. Cílem projektu je ale také zprostředkovat možnost volného bruslení široké veřejnosti.

Výchova mládeže se ovšem neorientuje pouze na profesionály. Ve spolupráci s městem se plánuje také ranní a dopolední bruslení pro děti z místních škol a školek. „Rozvoj sportovních aktivit pro širokou veřejnost a zejména mládež je pro nás jednou z priorit. Nová ledová plocha je potřeba již dlouhá léta, proto jsme se také rozhodli projekt podpořit. V následujících letech by navíc měla zásadní rekonstrukcí projít i přilehlá sportoviště, vznikne tak moderní komplex sportovního využití pro širokou veřejnost,“ přibližuje konkrétní formu spolupráce mezi městem a majitelem stadionu primátorka Ústí nad Labem Věra Nechybová.

Jedinečnost projektu je vedle profesionálního přístupu k  výchově mládeže podtržena hned několika nadstandardními prvky, které návštěvníci stadionu spatří na první pohled. Vedle vlastní značky ICERINK je to celkové designové pojetí stavby a interiéru z dílny úspěšného českého designerského studia Vrtiška Žák.

„Kladli jsme důraz nejen na to, aby se stavba odlišovala od průměrnosti jiných podobných projektů zvenčí, ale aby se návštěvníci i uvnitř cítili příjemně. Připravili jsme projekt, který pomůže oživit veřejný prostor. Mimořádně důležitá je pro nás kvalita a dlouhá životnost prvků uvnitř budovy,“ říká spolumajitel studia a jeden z autorů projektu Roman Vrtiška.

Projekt je financován kombinací různých zdrojů. Celkové náklady na vybudování ŠKODA ICERINK v Ústí nad Labem se budou pohybovat okolo částky 100 milionů korun. Z části přispěje investiční skupina PADOK, z části pak drobní investoři, významná část projektu bude financována finanční institucí. Návratnost investice se odhaduje na dobu deseti let. K  ekonomickému provozu mají přispět mimo jiné i <.búsporné technologie, jejichž dodavatelem jsou společnosti H+H TECHNIKA a PADOK Technology, které zaručují až o 40 % efektivnější provoz z hlediska energií, než bylo dosud u podobných projektů běžné. Veškeré technologické zařízení je rovněž mimořádně ekologické a bezpečné.

„Sám mám velice blízký vztah k  hokeji, a proto jsem rád, že se můžeme podílet na projektech společnosti PADOK. S financováním ledových ploch máme dlouholeté zkušenosti. Zájem veřejnosti o již fungující projekt ŠKODA ICERINK v Praze, který jsme z velké části financovali, ukazuje, že poptávka po kvalitních ledových plochách je enormní,“ myslí si Tomáš Gürtler, generální ředitel Raiffeisen – Leasing, jedničky na trhu nebankovního financování nemovitostí.

Generálním dodavatelem stavby bude společnost Subterra. „Věříme, že stejně jako v Praze půjde vše podle plánu a stadion se nám podaří dokončit v potřebné kvalitě i slíbeném čase. Díky tomu, že jsme postavili i pražský ICERINK, získali jsme řadu neocenitelných zkušeností, které dozajista využijeme právě i v Ústí nad Labem,“ dodává ředitel divize pozemních staveb společnosti Subterra Petr Kajer.

Samotní investoři mají již dnes připraveno několik různých variant stadionů, které lze nabízet k výstavbě po celé zemi. A to od nezastřešených kluzišť až po plnohodnotné zimní stadiony včetně tribuny pro sedící diváky. Právě proto také společnost ŠKODA AUTO a česká investiční skupina PADOK Investments uzavřely počátkem letošního roku memorandum o společném záměru. Předmětem tohoto právního dokumentu je rozvoj nových zimních stadionů po celé České republice, a to s cílem rozšířit základnu sportující veřejnosti, zejména dětí a mládeže. Záměrem dlouhodobé strategické spolupráce obou firem je rozvíjet společný koncept pod názvem ŠKODA ICERINK. První ze zamýšlených sportovních zařízení bylo otevřeno v únoru letošního roku v pražských Strašnicích, nový projekt se připravuje v Ústí nad Labem.

Kontakt pro média:
Tomáš Sazima, tel. 774 873 103, mail: tomas.sazima@c-b.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže