Ú s t í n/L. - Slovan se vrátil ve středu z pražského Edenu bez bodového zisku. Již v sobotu však přivítá na svém ledě Zubry z Přerova a ztracené body bude chtít získat právě na domácím ledě. Zubrům mají hokejisté Slovanu z loňské sezony co vracet. Slovan ve čtyřech vzájemných zápasech vyhrál pouze jeden jediný. Přehraje Slovan svého neoblíbeného soupeře? Přijďte se přesvědčit samy. Úvodní bule bude vhozena v sobotu v 16:00.

Tváří v tvář: Slovan vs. Přerov

HC ZUBR Přerov

Zubři v loňské ročníku skončili po základní části na 5. místě. V prvním kole play off však nestačili na Slavii Praha a padli v poměru 0:4 na zápasy.

Se startem letošního ročníku Chance ligy můžou být však Zubři nadmíru spokojeni. Přerovu patří aktuálně 2. místo v tabulce, se ztrátou třech bodů na vedoucí Motor České Budějovice. Přerov poznal v sedmi dosavadních kolech hořkost porážky pouze dvakrát. Doma Přerov nestačil na již zmíněný vedoucí Motor, když padl 3:1. Druhá porážka přišla na ledě kladenských Rytířů v poměru 5:3.

Naopak ostatních pěti utkání zvládl Přerov vždy za plný tříbodový zisk. Postupně si poradil s Jihlavou, Slavií, Prostějovem, Kadaní a naposled s Havířovem.

Zubři se také mohou pochlubit druhou nejlepší obranou v lize, lepší defenzivu má pouze českobudějovický Motor. V dosavadních sedmi utkáních inkasovali Moravané pouze osmnáct branek. Na tom má největší podíl král brankoviště Lukáš Klimeš, který si drží průměr zákroků na 90,51 % , a to v pěti odchytaných zápasech.

Sestava z minulého kola:

Klimeš (Šurý) – Pala (A), M. Pohl, M. Novotný (A), Zbořil, R. Černý, Padrnos, Malina – Rachůnek, T. Sýkora (C), T. Doležal – Popelka, Pšurný, Sikora – Goiš, Hejcman, Navrátil – Š. Kratochvíl, Moučka, Mašín.

Poslední odehrané utkání:

HC ZUBR Přerov - AZ RESIDOMO Havířov 6:3 (2:2, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Navrátil (Hejcman, Goiš), 17. Popelka, 26. Pala (Sýkora, Rachůnek), 32. Navrátil (Zbořil), 56. Sikora (Novotný, Zbořil), 60. Sikora (Popelka, Pšurný) – 5. Bednář (Veselý, Haas), 8. Haas (Veselý, Rehuš), 29. Rehuš (Seman, Maruna). Rozhodčí: Veselý, Cabák – Lukš, Gančarčík. Vyloučení: 6:6, navíc Bednář (Havířov) trest ve hře. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1910. Střely na branku: 32:28.Zblokované střely: 6:7. Vhazování: 25:34. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 6:3.

HC Slovan Ústí nad Labem

Slovanu patří v tabulce aktuálně 12. místo. Dobré výkony zatím nedokáže ústecký tým podpořit větším bodovým ziskem. Na domácím ledě dokázal Slovan brát tři body pouze v jednom ze čtyř utkání.

V brance letos dostává zatím více prostoru odchovanec Slovanu Jan Dlouhý, ten má úspěšnost zásahů v šesti odchytaných zápasech 90,50 %. Nejvytíženějším hráčem v poli je poté kapitán Martin Vágner, který má průměrný odehraný čas na utkání dvacet dva minut a osmnáct vteřin. Ústecký kapitán se může pochlubit i jedním prvenstvím v celé Chance lize, když absolutně jednoznačně vévodí statistice zablokovaných střel. Celkem zablokoval již osm a dvacet střel soupeřů. Pro představu druhým v pořadí je vsetínský Ondřej Slováček, jenž má zablokovaných střel pouze čtrnáct.

Sestava z minulého kola:

Groh (J. Dlouhý) – Zukal, Jeřábek, M. Vágner, M. Zdvořáček, Březák, M. Jandus, Mert – L. Volf, Vrdlovec, Chlouba – Melka, Roubík, Tůma – T. Jandus, Krliš, Jícha – Chrpa, Pšenička.

Poslední odehrané utkání:

HC Slavia Praha - HC Slovan Ústí nad Labem 2:1 (0:0, 2:1, 0:0).

Branky a nahrávky: 21. Šmerha (J. Drtina), 26. M. Ondráček (L. Krejčík) – 39. Chlouba (L. Volf, Jeřábek). Rozhodčí: Jechoutek, Zubzanda – Coubal, Maštalíř. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 488. Střely na branku: 27:24. Zblokované střely: 14:14. Vhazování: 33:31. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Vzájemné zápasy

Vzájemné zápasy z loňské sezony zrovna nehovoří pro tým ze severočeské metropole. Obě utkání v MEO areně hokejisté Slovanu prohráli, a to v poměru 7:4 a 3:1. Na domácím ledě dokázal Slovan poté konečně Zubry přehrát a slavil vítězství 3:1. Poslední vzájemný zápas těchto dvou soupeřů však opět vyzněl pro Zubry, kteří brali na ledě Slovanu dva body za výhru 2:1 po samostatných nájezdech.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže