Ú s t í n/L. - Zatímco Ústečtí Lvi se po slabším vstupu do soutěže zvolna sunou k vrcholu prvoligové tabulky, jejich středeční soupeř zamířil opačným směrem. Kometa Brno, se kterou se Lvi střetnou v Rondu 5.října od 18:00 hod, se v úvodních kolech hřála na výsluní prvního místa. Nyní Brňané podlehli třikrát za sebou a nepříznivý vývoj budou chtít zlomit právě v utkání se Slovanem.
Porovnání týmů

4-0-2-0-4 celková bilance 5-0-3-0-2
2-0-1-0-3 zápasy venku 1-0-1-0-2
2-0-1-0-1 zápasy doma 4-0-2-0-0
6. postavení v tabulce 4.
14 získané body 18
33:28 skóre 30:18
1 utkání bez vstřelené branky 0
0 utkání se shut-outem 1
6:1 (Prostějov) nejvyšší výhra 5:0 (J.Hradec)
2:4 (Olomouc, Hradec Králové) nejvyšší prohra 3:4 (Olomouc)
R.Brančík; 10b (3+7) nejproduktivnější hráč D.Pazourek; 8b (5+3)
M.Černý, D.Appel; 5 nejlepší střelec D.Pazourek; 5
R.Brančík; 7 nejvíce asistencí A.Pavlas, T.Klimt; 5
J.Kruliš; 34 nejtrestanější hráč T.Sýkora; 32
M.Maláč – 92,27% úspěšnost brankáře L. Sáblík – 91,71%
M.Maláč - 2,75 průměr inkas. branek L. Sáblík - 1,80
9 góly v přesilovkách 9
20,45% využití přesilovek 17,65%
10,19% úspěšnost střelby 7,92%

Vstup do sezóny

Jak již bylo naznačeno, vstup do letošního ročníku první ligy se Brnu vydařil nad očekávání. Hned v prvním souboji sice podlehli v Hradci Králové 2:4, pak však následovala série čtyř vítězství a dvou remíz, která vynesla Kometu na špičku pelotonu. Dlouho se na ní však Jihomoravané neudrželi. Příčinou pádu je třízápasová šňůra bez bodového zisku, během níž podlehli Jihlavě (5:6), Chomutovu (0:1) a Olomouci (2:4). Zejména v duelu s Jihlavou měli hráči Komety dlouho navrch. Již v deváté minutě vedli 3:0 a zdálo se být rozhodnuto. Ještě na začátku třetí třetiny zvyšoval Brančík na 5:3, ale ani to nestačilo a Kometa odjela z Vysočiny s prázdnou. To se na týmu dle slov kouče Číhala podepsalo v obou následujících zápasech. “Určitě se na nás podepsal i ztracený zápas v Jihlavě, navíc útočníkům už přestává přát štěstí. Naše postavení v tabulce na začátku sezóny tedy bylo neodpovídající skutečnému stavu,“ líčil Číhal po zápase v Olomouci pro brněnský web.

Opory modrobílých

Kometa je týmem, který vstřelil nejvíce branek, zároveň jich však s výjimkou Hradce Králové nejvíce dostal. Nejméně to zavání gólem ve vlastní síti, když je na ledě první pětka ve složení Kališ, Lhotský – Brančík, Černý, Bařica (celkem 25 kladných +-bodů). Naopak, zmiňovaná pětice drží Brňany svými vstřelenými brankami většinou nad vodou. Nejproduktivnějším bekem týmu je majitel pěti bodů Alexandr Lhotský (1+4), současně majitel sedmi kladných +- bodů. Útoku dominují Richard Brančík (3+7), Michal Černý(5+4) a David Appel(5+3). Očekávané výkony předvádí i Roman Meluzín (1+6). Zklamáním jsou zatím výkony Lukáše Říhy, stále čekajícího na svůj první gól. Mezi tyčkami sídlí vcelku spolehlivý Pavel Maláč.
Novou posilou Komety se stal tento týden Miroslav Barus, který odehrál závěr minulé sezóny ve Slovanu. Barus přichází na roční hostování ze Znojma, na začátku této sezóny zkoušel štěstí v italském týmu SG Pontebba.

Sedmý hráč

Vzestup brněnského mančaftu jde ruku v ruce s diváckým boomem. Již v minulém ročníku zavítal do Ronda zvýšený počet diváků. V základní části jich bylo průměrně 2664, na první kolo play-off s Ústím pak na jediný domácí duel, kterým pro Kometu končila sezóna, dorazilo 5617 příznivců. Nastolený trend pokračuje i v novém ročníku a brněnští fanoušci hokeje tak sesadili z trůnu své ústecké kolegy, vládnoucí v minulé sezóně. Rekord byl zaznamenán v souboji s Chomutovem, na který se přišlo podívat 5100 příznivců Komety.

Předpokládané sestavy

Kometa Brno: Maláč - Kališ, Lhotský, Vyrůbalík, Chvojka, Kruliš, Karlíček, Špelda - Černý, Brančík, Bařica - Staněk, Hubáček, Meluzín - Appel, Říha, Hájek - Šebek P, Zábranský, Mračka.
Ústí n./L.: Sáblík - Drábek, Vála, Kudrna Jan, Zápotočný, Pavlas, Mazanec, Klobouček - Kysela, Slížek, Kuchler - Buďa, Pazourek, Antoš - Jankových, Fink, Klimt - Lopuski, Sýkora, Kudrna Jiří.

Ostatní zápasy 11. kola

Havířov – Jindřichův Hradec
M.Boleslav – Sareza Ostrava
Hradec Králové - Beroun
Kadaň - Olomouc
Prostějov - Chomutov
Třebíč – Jihlava

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže