Ú s t í n/L. - Zatímco Slovan střídá výhry s prohrami, jeho další soupeř z Prahy se aktuálně nachází na vítězné vlně. Vstup do nového ročníku se Slavii nepodařil, ale aktuálně má na svém kontě tři výhry v řadě a dostala se na desáté místo před dvanácté Ústí. To získalo v posledním utkání proti Jihlavě pouze bod, i když nad svým soupeřem vedlo 3:1. Loňské vzájemné měření sil mluví ve prospěch Slavie, jak tomu bude letos, se dozvíme ve středu 26. září od 18:00 hod.

Tváří v tvář: Slavia vs. Slovan

HC Slavia Praha

Slavia odstartovala svoji čtvrtou prvoligovou sezónu po sestupu z české nejvyšší hokejové soutěže. Loňskou základní část zakončila na čtvrtém místě a probojovala se do semifinále, kde podlehla 0:4 na zápasy Karlovým Varům, které si v následné baráži zajistily postup do Extraligy. Vstup do nového ročníku se sešívaným vůbec nepovedl. Z prvních třech zápasů nezískali ani jeden bod. Postupně podlehli Přerovu 2:4, Českým Budějovicím 5:0 a Prostějovu 1:3.

Poté však Slavia prolomila prokletí a připsala si tři výhry v řadě. Porazila Kadaň 4:6, Kladno 4:3 a v posledním utkání také Havířov 2:3. Aktuálně jí tak patří desátá příčka a nachází se jeden bod před svým dalším soupeřem. Ústečtí naopak promarnili šanci na zisk tří bodů v dobře rozehraném utkání s Jihlavou a do souboje s pražským celkem půjdou ze dvanáctého místa.

Vzájemné zápasy

V loňském ročníku se Slovanu proti Slavii moc nedařilo, ze čtyř utkání dokázal zvítězit pouze v jednom. První zářijové utkání skončilo rozdílem jedné branky 1:2. Gólů se diváci dočkali až ve třetí třetině. Slavia se dostala do dvoubrankového vedení, Melka sice dokázal ještě šest minut před koncem snížit, další zásahy si však už domácí hráči připsat nedokázali. Z prvního utkání na ledě Slavie si ústečtí hokejisté odvezli vysokou porážku. Už po dvou třetinách prohrávali 7:0 a skóre se nakonec zastavilo na konečných 8:1. O branku útěchy se postaral opět Antonín Melka. Ani třetí společné měření sil Ústí nezvládlo a prohrálo 2:5. Hráči Slovanu se tří bodů dočkali až ve čtvrtém zápasu. Slavia dokázala během jednadvaceti vteřin vstřelit dvě branky, čímž srovnala na 3:3, ale další góly dávalo už jen Ústí a zvítězilo 3:5.

Poslední zápas z pohledu obou celků

  • AZ Residomo Havířov – HC Slavia Praha 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
    Branky a nahrávky: 6. Pořízek (Jergl, Gřeš), 48. Maruna (Houdek, R. Veselý) – 30. L. Krejčík (Šteiner, J. Novák), 34. J. Veselý (J. Doležal, J. Novák), 52. Kubica (Heldák, Valík).
    Sestava HC Slavia Praha: Šorf – J. Novák, Valík, Štibingr, J. Drtina, Saňa, Hrdinka, Duda – Kubica, Šagát, Heldák – Šmerha, J. Veselý, J. Doležal – L. Krejčík, Šteiner, M. Ondráček – Matějka, Furch, Tejral.
  • HC Slovan Ústí nad Labem – HC Dukla Jihlava 3:4 s.n. (1:1, 1:0, 1:2 – 0:0)
    Branky a nahrávky: 11. Planý (Severa, Vrdlovec), 39. Jícha (Krliš), 41. Tůma (Roubík, M. Vágner) – 8. Harkabus (Suchánek, Skořepa), 48. Čachotský (Dostálek, J. Pohl), 51. Anděl (Pekr), rozh. náj. Čachotský.
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: J. Dlouhý – M. Vágner, Látal, Zukal, Weinhold, Březák, M. Jandus, Mert – Tůma, Roubík, Melka – L. Volf, Vrdlovec, D. Merta – Jícha, Krliš, T. Jandus – Planý, Severa.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže