Ústí nad Labem - Tři zápasy za Ústí a pět kanadských bodů. V zápase proti Benátkám nad Jizerou vstřelil Martin Tůma svou premiérovou branku v dresu Slovanu. „S výkonem jsem spokojený, nejdůležitější jsou ale tři body do tabulky," říká v rozhovoru.

Před sezónou jste se vrátil do Ústí. Co vás k návratu vedlo?
Po konci minulé sezóny bylo mnoho spekulací o tom, že Kadaň bude pokračovat ve druhé lize. Já jsem chtěl ale zůstat v Chance Lize. Komunikoval jsem s panem Čalounem, který mě chtěl v Ústí vyzkoušet, a tak jsem neváhal. Navíc jsem v Ústí prožil mnoho krásných let v mládeži, mám to blízko domova. Nebylo co řešit.

Když jste s hokejem začínal, věřil jste, že jednou budete hrát za hlavní tým Slovanu?
S hokejem jsem začínal v Teplicích, v šesté třídě jsem přestoupil do Ústí. Byl to ten rok, co Slovan sestoupil z extraligy a následně se každý rok hrálo o postup zpět. Jako malý kluk jsem se chodil dívat na většinu zápasů hlavního týmu a určitě jsem si říkal, že by bylo pěkné se jednou do „A“ týmu podívat, což se mi podařilo a jsem za to moc rád.

Premiéru jste si odbyl hned v prvním kole proti Třebíči. Jaké jste měl před zápasem pocity?
Z mého pohledu to byl zápas jako každý jiný. Nijak zvláštně jsem to nevnímal. Chtěli jsme Třebíč porazit, což se nám i přes velké množství šancí nepodařilo a získali jsme jen bod.

Proti Porubě jste zaznamenal první bod ve Slovanu. Vzpomenete si, co to bylo za situaci?
Měl jsem už poměrně dlouhé střídání, ale naskytla se možnost jet do přečíslení tři na dva. Milan Davídek mi za modrou čárou prostrčil puk na osu. Já jsem se štěstím posunul puk na Vencu Krliše, který vstřelil gól.

V minulé sezóně jste coby hráč Kadaně nastoupil dvakrát proti Slovanu v sestavě s Roubíkem. Hraje se lépe s nim, nebo proti němu?
S Kadaní se nám na Ústí dařilo. Dokázali jsme třikrát vyhrát, jeden zápas se nám vůbec nepovedl. Pochopitelně, že se hraje lépe, pokud jsem ve stejném týmu jako Jarda. Je to výborný hráč, velice nebezpečný v útočném pásmu. Dokáže vypracovat mnoho gólových šancí, je nesmírně těžké ho bránit.

Zápas v Benátkách se vám povedl, dva góly jste dal, další dva připravil pro spoluhráče. Jste spokojený?
Ano, jsem. Potřebovali jsme vyhrát za tři body, to se podařilo. Jsem rád, že se mi bodově dařilo a mohl jsem pomoct týmu.

Jako člen elitní formace jste chodil na přesilovky i oslabení. Na ledě jste trávil více času. To je příjemná změna, že?
Jelikož jsem vynechal poslední dva zápasy, tak to příjemná změna určitě je. Snažil jsem se hrát co nejlépe a myslím, že se mi to podařilo.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže