Žádnou paniku! I když hokejový Slovan vstoupil do nové prvoligové sezony bídně, klubové vedení zůstává v klidu. A to i přesto, že pár fanoušků sepsalo petici za odvolání kouče Jana Čalouna, jenž tým převzal na jaře.

„Ani jsme to nechtěli komentovat. Co jsme zaregistrovali, tak se pod to podepsali čtyři lidi. Ta petice není vůbec objektivní a něčím podložená. Trenéři mají nastavenou nějakou taktiku, co chtějí hrát, co hráčům vštěpují. A myslím si, že v téhle fázi sezony nemá cenu něco měnit,“ říká sportovní jednatel klubu Vladimír Evan.

Slovan první tři zápasy prohrál, pak doma přestřílel Vsetín 7:3, v úterý však znovu padl na domácím ledě 1:2 s Frýdkem-Místkem.

„Na začátku sezony jsme měli zvládnout dobře rozehrané utkání s Třebíčí, bohužel se to nepovedlo a pak jsme museli hrát tři zápasy ve čtyřech dnech. Kluci proti Vsetínu podali výborný výkon, s Frýdkem jsme od poloviny duelu měli těžké nohy,“ viděl Evan. Po pěti kolech je Ústí se čtyřmi body na chvostu prvoligové tabulky.

„Určitě by bylo nepříjemné, kdybychom teď doma prohráli se Vsetínem i s Frýdkem, ale kluci to první utkání zvládli a proti Frýdku nepodali hokejově špatný výkon. Jen nám chyběl ten půlkrok, únava se prostě projevila. Je tady mistrovství světa v tancích, tak jsme museli odehrát čtyři zápasy rychle za sebou, navíc trénujeme v Děčíně. Ale určitě se s tím vypořádáme a v sobotu v Benátkách něco uhrajeme,“ věří Evan.

Za Čalounem stojí. „Samozřejmě za výkony týmu jsou zodpovědní trenéři, osobně to s nimi konzultuji, probíráme každé utkání. Stanovili nějaký herní styl, kterému věří, a my nesmíme začít panikařit. Chce to čas!“

Evan věří, že Ústí začne vyhrávat. „Možná jsme se mohli chytit už po Vsetínu, kdybychom měli před Frýdkem delší odpočinek. Je to sport, ale věřím, že se to obrátí a uděláme nějakou šňůru.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže