Ústí nad Labem – Hokejisty ústeckého Slovanu čeká zápas čtvrtého kola Chance Ligy. K němu musí cestovat do daleké Poruby, respektive Vítkovic. V sobotu od 17 hodin proti tamnímu HC RT TORAX.

Tváří v tvář Poruba - Slovan

HC RT TORAX Poruba

Jarní souboj o postup do druhé nejvyšší hokejové soutěže se změnil v pořádné drama. Na jeho konci se radovali hokejisté Poruby, kteří dokázali v kvalifikaci porazit Jablonec nad Nisou i Havlíčkův Brod. Poruba s Brodem měla stejný počet bodů (9), a tak rozhodoval větší počet vstřelených branek. V tomto ohledu byla lepší Poruba (19) než Brod (16).

Nováček Chance Ligy vstoupil do sezóny výborně. V prvním kole dokázal na ledě soupeře porazit Kadaň 5:3. Trhači dokázali s protivníkem držet krok jen do stavu 2:2, pak vstřelila Poruba dvě branky, což se ukázalo jako rozhodující. Domácí premiéru obstaral duel s Kladnem. To se bez Jaromíra Jágra v sestavě dostalo do vedení, trefil se Kubík. Deset minut před koncem mohlo tři a půl tisíce fanoušků slavit, vyrovnal Zdeněk. Utkání proti papírovým předpokladům dospělo do samostatných nájezdů, ve kterých získal pro domácí bonusový bod Stránský. Poruba nečekaně okradla Kladno o dva body. Porubská vítězná série pokračuje i po třetím kole, v Havířově vyhrála 3:2. Poruba spoléhá na výborné brankáře. Daniel Dolejš i Hynek Kůdela mají velmi dobrou formu. V případě výhry se Slovan stane prvním přemožitelem Poruby.

V Porubě probíhá rekonstrukce zimního stadionu, a tak musí hokejisté hrát ligové zápasy v azylu. „Trénujeme v tréninkové hale v Porubě. V den zápasu, dopoledne, se pak přesouváme na led do Ostravar Arény, kde večer odehrajeme zápas,“ řekl k soutěžním zápasů ve Vítkovicích v rozhovoru pro hokej.cz generální manažer Pavel Hinner.

Vzájemné zápasy

V novodobé historii hrálo Ústí s Porubou jen dvakrát. Bylo to v rámci prvoligové sezóny 2008-2009. Úvodní zápas v Porubě vyhrál Slovan 3:1 (2x Heřman, Špirko) a v domácím prostředí zvítězil 7:0 (2x Kloz, Špirko, Dragoun, Prorok, Šagát). Ze současného širšího kádru Slovanu si tyto duely pamatují jen dva hráči – obě klání odehrál Martin Vágner, domácí duel odchytal Martin Volke.

Poslední zápas z pohledu obou celků

  • AZ Residomo Havířov – HC RT TORAX Porubu 2011 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
    Branky a nahrávky: 18. Rehuš (Chroboček, Veselý), 49. Bednář (Luža, Seman) – 14. Krenželok (Tomi), 33. Ollender (Baláž, Toman), 39. Illéš (Káňa J., Hudeček).
    Sestava HC TORAX Poruba 2011: Dolejš – Dundáček, Ovčačík; Krenželok, Matějíček; Urbanec, Slavík – Káňa J., Hudeček, Illéš – Fojtík, Jáchym, Zdeněk – Kanko, Vymazal, Tomi – Toman, Baláž, Ollender – Häring.
  • HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Ústí nad Labem 6:1(1:0, 4:1, 1:0)
    Branky a nahrávky: 20. Kloz (Pavlas), 22. Voženílek (Kusý,Gaspar), 27. Kadlec (Korkiakoski, Pavlas), 35. Voženílek (Kusý, Gaspar), 39. Válek (Havelka), 47. Voženílek - 29. Merta (Jandus, Volf).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Groh (40. J. Dlouhý) – M. Vágner, M. Zdvořáček, Jeřábek, M. Jandus, Zukal, Látal, Mert – Melka, Roubík, Severa – D. Merta, Vrdlovec, L. Volf – Chrpa, Krliš, J. Havel – Gottfried, Jícha, Planý.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže