Ú s t í n/L. - Pro oba týmy se jedná o poslední přípravný duel před startem dlouhodobé části soutěže. Ústí i Litvínov jsou na konci přípravného cyklu. V úterý 4. září od 17:30 odehrají poslední přípravný duel.

Příprava Litvínova

Velmi dobře vstoupili hokejisté do přípravy. Úvodní tři přípravná střetnutí zvládli. Ve dvojzápase porazili Kladno 3:1 a 5:0. S navrátilcem do extraligy, Karlovými Vary, sehráli na góly bohatý zápas. Severočeši vyhráli 5:4. Pak přišly dvě porážky v řadě. Odveta s Vary 2:3 v prodloužení a duel s Berlínem přinesl porážku 1:3. Jako den a noc se z pohledu litvínovských hokejistů vyvíjel dvojzápas s Chomutovem. Nejprve Verva vyhrála 5:1, a pak nestačila na svého soupeře 1:4. Poslední přípravný mač před startem extraligy odehraje Litvínov právě v Ústím.

Soupiska Litvínova je bohatá na hráče, které si mohou fanoušci pamatovat z působení ve Slovanu. Michael Petrásek, Marek Baránek, Karel Kubát, Jakub Černý, Martin Hanzl či David Tůma.

Mezi nejaktuálnější novinky z litvínovského klubu patří uzavření smluv se dvěma hráči. Gólmanskou dvojku Michaela Petráska trápí zdravotní problémy, a tak bylo nutné přivést brankáře na záskok. „Hledali jsme zkušeného brankáře, který bude krýt záda jedničce Jaroslavu Janusovi, než se uzdraví Michael Petrásek. Tím je Miroslav Hanuljak.“ řekl pro klubový web generální ředitel klubu Jiří Šlégr.

Druhým hráčem, který si vysloužil kontrakt, je slovenský obránce Ladislav Romančík, který uspěl na zkoušce. „Jedná se o urostlého defenzivního dobře bruslícího obránce. Ve svých dvaadvaceti letech má zkušenosti se seniorskou reprezentací,“ dodává Šlégr.

Poslední vzájemný zápas

Týmy Ústí a Litvínova hrají odlišnou soutěž, a tak v rámci ligových klání na sebe nenarazí. Poslední vzájemný zápas hrál Slovan na půdě soupeře a Litvínovu podlehl 3:6. Tehdy se za Ústí dvakrát trefil Macek a jednou Navarra. Ústí nad Labem dokázalo naposledy Litvínov porazit v roce 2013, kdy na domácí půdě vyhrálo 3:1 (Přeučil, Vávra a Boháč).
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže