Ú s t í n/L. - Druhou porážku utržili ústečtí hokejisté v přípravě na Chance Ligu. V domácím prostředí nestačili na soupeře z Drážďan. Daniela Vrdlovce po utkání trápilo velké množství neproměněných šancí.

Jak byste zhodnotil předposlední přípravný zápas?
Řekl bych, že se jednalo o kvalitní zápas. Soupeř se snažil kombinovat, myslím si, že pro diváky to byl pěkný duel. Vypracovali jsme si poměrně hodně šancí, proměnili jsme jen jednu. Máme ještě týden na to, abychom se připravili na soutěž. V lize potřebujeme dávat góly.

Poprvé v přípravě jste vstřelili jen jednu branku…
Drážďanský brankář podal velmi dobrý výkon, chytal výborně. My jsme šance měli, jenže jsme se nedokázali proměnit. Snažili jsme se hrát hokejově, když byla možnost přihrát lépe postavenému spoluhráči, tak jsem přihrával. Doufám, že jsme si střeleckou smůlu vybrali v tomto zápase.

Oba týmy hrají druhou nejvyšší soutěž v zemi. Mohl bys porovnat styl hry?
Nejvyšší německá liga byla hodně technická, DEL 2 byla spíše „bourací“. Přijde mi, že Weißwasser i Drážďany hrály pěkný hokej. Hráči se nezbavovaly puku, dohrávají souboje. Myslím, že DEL 2 se posunula vpřed a naše soutěž ztrácí. Ve druhé nejvyšší soutěži se hodně omlazují kádry, hrají mladší hráči, kteří postupně sbírají zkušenosti.

Jak podle vás probíhala příprava?
To se těžko hodnotí. První dva zápasy byly proti týmům z nižší soutěže. Duely s Kladnem byly vyrovnané, bylo to pro nás měřítko. Tým Zell am See na tom nebyl příliš dobře hokejově. Byli to spíše sekerníci než hokejisté. Vyloženě zákeřně nehráli, ale v předbrankovém prostoru to sekali hlava nehlava. Bruslařsky s námi nestíhali, takže si museli pomáhat fauly.

Co změnit do posledního přípravného utkání?
Za těch pár dní toho mnoho změnit nestihneme, ale měli bychom si více vážit šancí a proměňovat je. Pokud si vezmu duel s Drážďany, tak jsem příležitostí měli mnoho a dali jen jeden gól.

Ligu začínáte doma proti Třebíči, je to výhoda?
Myslím si, že ano. Měli bychom začít zejména výhrou, v domácích zápasech jsou větší očekávání. Chceme hrát hokej, který nás bude bavit a fanouškům se bude líbit.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže