Ú s t í n/L. - Netradiční pohled byl na ústeckou sestavu v sobotním duelu s Hradcem Králové. Z útočných formací zůstala netknuta pouze Slížkova. Buďa hrál na pravém křídle Pazourkovi. Jeho tradiční parťák a téměř siamské dvojče Patrik Fink se objevil v centru třetí. „Potřebovali jsme do řad, kterým se nedaří dát nějaký impuls. Zrovna lajnu, co jsme roztrhli, byla v přípravě jasně nejlepší. Teď se jim nedařilo. Dostávali dost gólů. Renomovaný střelec Patrik Fink se hledal. Myslím, že mu ta změna pomohla,“ vysvětloval krok asistent trenér Vladimír Evan.
„Z křídel připadal do centra v úvahu jedině Patrik, který by to byl schopný zvládnout. A nikde není psáno, že se nevrátí k sobě,“ dodal Evan.

Tah trenérů skutečně vyšel. Nově složené formace se gólově prosadili. Poprvé v sezoně počáteční nápor a střelecká převaha v úvodu nesla i brankové ovoce. Do patnácté minuty se postupně prosadili Klobouček, Antoš a Klimt. „Samozřejmě jsme rádi, že se nám podařilo dát branky, protože zatím se všechny scénáře zápasů opakují. Soupeře výrazně přestřílíme, přehrajeme, ztroskotáme na proměňování brankových příležitostí. V závěru dostáváme laciné branky, ztrácíme zbytečně spousty bodů a proto nejsme v tabulce tam, kde bychom chtěli být,“ pochvaloval si Patrik Fink konečně podařený úvod zápasu.

V druhé třetině jejich nápor otupili hosté brankou na 1:3. „Škoda, že jsme nedali ve druhé třetině kontaktní gól, potrápili bychom Ústí o trochu víc,“ litoval Petr Přeučil, který se loni proháněl ve Lví aréně v žlutomodrém dresu. „Když se hraje někde, kde jsem hrál předtím, je motivace trochu větší, ale s nikým jsem se nehecoval. Všichni mě tu znají. Snažil jsem se odvést co nejlepší výkon a nevyšlo to…, “ smutně dodal mladý forvard.

Po přestřelce v prvních vteřinách třetí třetiny Hradec znovu snížil na rozdíl dvou branek. Ústečtí se začali opět o výsledek strachovat. „Nervozita a boj o výsledek pramení z toho, že začátek sezony nevyšel aspoň výsledkově podle našich představ a díky tomu tam strach o výsledek je. Nemůžeme si myslet, že budeme šedesát minut přehrávat každého soupeře, válcovat ho a porážet sedm nebo osm nula. Když se podíváte na tabulku, tak je našlapaná. Každé utkání je těžké. Jestli hrajete s Chomutovem nebo Hradcem je jedno. Všichni soupeři mají sílu. My máme dvacet minut excelentních, pak je třeba si vybrat trochu oddechového času. Je třeba se více soustředit na defenzivu a nepouštět soupeře do samostatných nájezdů, jak se nám stává,“ vypočítává Fink. Největší šanci promarnili Východočeši v krátké přesilovce čtyři na tři a následné klasické početní výhodě, kdy mohli po snížení vstřelit dokonce kontaktní gól. „Přesilovky nám nejdou, snažíme se to trénovat, ale nepadá to tam,“ láteřil po zápase Přeučil.

Definitivní rozhodnutí tak přinesla 51. minuta. Patrik Fink se natlačil před Duška a bekhendovou střelou se trefil mezi betony. „Těžko říct, jestli to byl zlomový gól, ale bylo to dobré utkání,“ prohodil skromně. Sám měl v úplném závěru další šanci. V přesilovce dostal křížnou přihrávku, ale odkrytou část branky nezasáhl. Jeho střela skončila v Duškově rukavici. „Trefím mu to do lapačky. To je o smůle, která se nám lepí na paty. Až mužstvo bude v laufu, tyto šance budeme proměňovat. Hokej bude vypadat jinak než teď, kdy je upracovaný, kdy musíme bojovat o každý puk, o každý gól,“ věří ústecký kanonýr. Jak se cítil v centru? „Měl jsem k sobě výborné spoluhráče, snažil jsem se přizpůsobit. Nemůžu si vybírat místo. Musím hrát tam, kde trenér potřebuje, ale určitě to rozdíl byl. Hlavně když jste zvyklý na někoho, s kým hrajete iks let. To je ale hokej, musím hrát s tím, koho mi trenéři přidělí, ale samozřejmě změna to je, ale pokud bude trvat déle a budu hrát centra dál, myslím, že si tomu přivyknu a žádný problém v tom snad nebude.“

Hradec Králové je na tom po deseti kolech nevalně. S desáté pozice jej potkal další sešup až na předposlední místo. „Trenér Kolda nedává tlak na hráče. Dělá nejvíc, co může. Nepadá nám to. Máme smůlu. Děláme chyby. Dostáváme góly. Nevím, (V tom mu skočí do řeči bývalý litvínovský spoluhráč Jan Klobouček: „Ale víš jen to řekni, řekni pravdu: Jsem mizerný nepomůžu jim,“ napovídá mu) Doufám, že se do toho dostaneme, je teprve začátek sezony, snad to bude lepší,“ přeje si Petr Přeučil, který po sezoně zamířil z Litvínova do Vsetína. Tam se ale nechytil, a tak po odchodu Tomáše Martince zakotvil v Hradci Králové. „Jdu zápas od zápasu. Co bude zítra, neřeším. Samozřejmě bych se chtěl do extraligy dostat a pár sezon tam odehrát. Možná dostanu ještě letos šanci, uvidíme. Kdyby se vyhrávalo, je to v Hradci taky dobré. Musíme makat. Ale jinak si nestěžuji, jsem spokojený. Jsem rád, hraji hodně. Jsem vděčný panu Koldovi, stejně jako loni, kdy jsem byl první rok mezi muži, jsem byl za šanci, co mi dal pan Hynek rád,“ vyznal se Přeučil.

Hradec čeká v příštím kole doma Beroun, který si poradil s vedoucím Havířovem. Ústí jede do Brna. „Čekáme, že budeme hrát dobře, což se nám venku většinou daří a že se k nám přikloní trochu to štěstí, které se k nám ve většině zápasů až neuvěřitelným způsobem otočilo zády. Doufám, že tomu štěstíčku půjdeme naproti a přivezeme tři body. Abychom poskočili v tabulce nahoru, potřebujeme nějakou minišňůru dva tři zápasy. Do konce čtvrtky zbývají tři zápasy, tak se budeme snažit je vyhrát,“ plánuje ústecký útočník Patrik Fink.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže