Ústečtí hokejisté už jsou na soustředění v rakouském Zell am See. Kromě tvrdého tréninku a poctivé přípravy na nadcházející sezónu čeká na svěřence Jana Čalouna a Vladimíra Machuldy také dvojice přípravných zápasů. Nastoupí proti EK Zeller Eisbären.

Slovanu se v letošní přípravě daří. Zatím odehrál pět zápasů a hned čtyřikrát odešel jako vítěz. Úvodní dva zápasy odehrál na ledě druholigových soupeřů. V Sokolově vyhrál 5:1, v nedalekém Děčíně 7:1. Ústečtí se pak vrátili na svou základnu, kde vyzvali Kladno. Po výborné třetí třetině porazili Rytíře 6:4, za soupeře poprvé v přípravě nastoupil Jaromír Jágr. Prvním zahraničním soupeřem byly Lužické Lišky, které nestačily na Slovan 1:3. V zatím posledním zápase nastoupilo Ústí v Kladně a vinou nepovedené třetí části prohrálo 4:6.

EK Zeller Eisbären

Hokej má ve městě Zell am See poměrně dlouhou tradici. Klub založili v roce 1928 čtyři lidé. Erich a Will Schandlbauerovi dali spolu s Grossem a Ottou Hainzem hlavy dohromady a vytvořili ve skromných podmínkách hokejový celek, který již v sezóně 1929-1930 hrál soutěž. Dlouhou dobu se tento subjekt staral o seniorské i mládežnické celky. Až v roce 2009 byla založena organizace EK Zeller Eisbären Junior, která se zaobírá mládežnickým hokejem a vychováváním hráčů pro hlavní tým. Klub patří do Aplské hokejové ligy a jeho stadion pojme přibližně 2 600 fanoušků.

Hokejisté Zeller Eisbären zatím odehráli jeden přípravný duel proti Bad Nauheim a prohráli 0:4.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže