Ú s t í n/L. - Jako extraligová posila přišel z Chomutova do Ústí Roman Chlouba, který v případě, že nebude mít u Pirátů stálé místo, bude oblékat žlutomodrý dres. V utkání proti Kladnu se předvedl ve výborném světle. Připsal si hned dvě branky, z nichž ta druhá byla pro Slovan vítězná. Na hřišti byl hodně vidět a pomohl týmu k vítězství 6:4. Rytíři v čele s Jaromírem Jágrem tak museli sklonit hlavy. Druhá třetina sice patřila Kladnu, které vstřelilo tři branky, Ústí ale zabojovalo a v závěrečné dvacetiminutovce otočilo skóre opět na svoji stranu.

Do Ústí jste dorazil až na utkání proti Kladnu, jak rychle jste se stihl v kabině zabydlet?
My jsme tady byli už o den dřív. V pátek nám trenéři v Chomutově řekli, že minimálně do úterý (14. 8. pozn. redakce) budeme tady, že si po zápase zavolají s trenéry z Ústí a řeknou nám, zda se budeme hlásit v Chomutově, nebo tady zůstaneme do konce týdne.

Jak těžké pro vás je nastoupit do zápasu s týmem, který téměř neznáte?
Mladší kluky neznám, ale Roubase (Jaroslav Roubík pozn. redakce), Vagyho (Martin Vágner pozn. redakce) a další, proti kterým jsme hráli, tak znám. Jen jsme si řekli s kluky, kteří hráli za námi, jak by to asi mělo vypadat. S Havlosem (Jan Havel pozn. redakce) a Chrpičem (Jakub Chrpa pozn. redakce) jsme hráli i vloni v Kadani a začínali jsme tak i letos v Chomutově, takže to bylo dobré.

Přijel jste se do Ústí ukázat, tak jak jste se svým výkonem spokojený?
Já si myslím, že to bylo dobré a že se to divákům líbilo. Důležité je, že jsme vyhráli jako tým, takže dobrý.

Vy jste zvyšoval na 2:1 a následně dalo Kladno tři branky, tak co se stalo?
My jsme se tam zbytečně nechávali vylučovat a dostávali jsme góly v oslabení. Kladno tam ty hráče na přesilovky má. My jsme si říkali na začátku, že budeme chtít hrát bez oslabení, bohužel to nevyšlo, ale řekli jsme si, že na to máme ještě dvacet minut, aby se s tím dalo něco udělat.

Co jste si před třetí třetinou ještě řekli? Dostali jste jiné pokyny?
My jsme chtěli hrát pořád stejně, ale řekli jsme si, že nesmíme faulovat a že musíme víc střílet. První dvě třetiny jsme stříleli, ale ne tolik. V té závěrečné části jsme do toho pak šli naplno a vyplatilo se.

Postaral jste se o rozhodující branku, jak padla?
Vybojovali jsme to u nás v pásmu, Chrpič to krásně vytáhl do středního pásma a dostal to pod jejich hráčem a já jsem pak už jel jen jeden na jednoho. Zkusil jsem udělat stahovačku a vyšlo to.

Proti vám nastoupil Jaromír Jágr, vnímal jste to, že na druhé straně je?
Vnímal jsem to, ale soustředil jsem se na svoji hru.

Jak náročné je proti takovému hráči hrát? Nenutí vás to hlídat si pouze jeho a nedodržovat pokyny držet si svého hráče?
Je jasný, že je silnej na puku, ale my jsme si řekli, že prostě budeme hrát zónovou obranu, že když budou u mantinelu, tak na ně vrážet nebudeme. Tam si to pochytáme kdyžtak my nebo brankář. Takže nějaká výjimečná strategie na něj nebyla.

Hrál jste pohromadě s dalšími kluky z Chomutova, jak jste byl se spoluprací spokojený?
Hrálo se mi dobře, my jsme na sebe zvyklí, takže to bylo parádní.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže